Pildigalerii: PÖFF, suurejooneline Gourmet Cinema lennusadamas

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

19. ja 20. novembril saab nautida midagi eriti head - Kuldgloobusele kandideerinud briti draamakomöödiat «Uhkus» ja viiekäigulist gurmee õhtusööki koos veinidega Tallinna Lennusadams.

Foto: Erlend Štaub

PÖFF ja Lennusadama kohvik MARU kutsuvad nautima filmi- ja kokakunsti maitsekat kooslust.

Foto: Erlend Štaub

Ainult kahel õhtul avab oma uksed suurte ekraanidega pop-up restoran, mille pearoogade menüüs on suurepärane Kuldgloobusele kandideerinud briti draamakomöödia UHKUS ja viiekäiguline gurmee õhtusöök koos veinidega.

Põhifilmile eelnevad lühifilmid festivali Sleepwalkers programmist.

Foto: PÖFF

UHKUS / Pride

Rezissöör Matthew Warchus, 2014, UK; pikkus 119 min,

Osatäitjad: Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West

Inglismaa, 1984. Margaret Thatcheri ja söekaevurite ametiühingute vaheline sõda on haripunktis, kõikjal üle riigi toimuvad streigid ja tööseisakud. Samal ajal satub verinoor fotograaf Joe esimest korda Londoni geiparaadile ning tema ees avaneb uks veidrasse kogukonda, kus alles otsitakse oma identiteeti ja avalikku heakskiitu. Nendest otsingutest sünnib ilmselt üks veidramaid ja geniaalsemaid survegruppe, mida ajaloo jooksul nähtud – „Geid ja lesbid söekaevurite toetuseks“.

Matthew Warchuse kirev ja elujaatav draamakomöödia demonstreerib taas kord Briti režissööride suurepärast oskust käsitleda koomiliste inspiratsioonilugude taustal ka tunduvalt tõsisemaid teemasid, nagu mäletame filmidest „Full Monty: püksid maha“ ja „Billy Elliot“.

“Uhkus” kandideeris tänavu Kuldgloobusele, ning sellele omistati BAFTA auhind kui parim briti debüütfilm ning aasta parima briti sõltumatu filmi preemia. Filmis teeb kaasa palju tuntud suurepäraseid näitlejaid, kes on tuttavad ka Eesti publikule.

NB! Film linastub ainult Gurmeekino raames.

Vaata filmi treilerit!

Vaata pilte neljapäeval toimunud gurmeekinost!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles