Põgenikud sisse, natsid välja! Pussy Riot avaldas põgenikele pühendatud muusikavideo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punkansambli Pussy Riot liikmed kohtupuuris.
Punkansambli Pussy Riot liikmed kohtupuuris. Foto: SCANPIX

Punkbänd Pussy Riot, mis on pinnuks silmas Venemaa valitsusele, avaldab uue muusikavideoga toetust põgenikele. Video on filmitud Banksy Dismalandis.

Bänd kirjutab video all: «Tänasel Euroopal on suur väljakutse. Põgenikekriisist saab meie generatsiooni defineeriv probleem. Pussy Riot peab seda Euroopa muret ka enda omaks. Euroopasse on tänaseks saabunud 750 000 põgenikku ja paljud on veel tulemas. Enamak neist põgeneb sõja või tagakiusamise eest Süüras, Afganistanis, Eritreas, Iraagis või Sudaanis. Tuhanded surevad teel olles. Suurbritannias ei saa põgenikud asüüli paluda väljaspool riiki olles, mistõttu on nad sunnitud sinna sisenema illegaalselt. Miks me ei võiks elada tõeliselt globaalses maailmas, mitte sellises, kus on lukus piirid, okastraat ja põgenikelaagrid? Ajalugu on näidanud, et migrandid võivad olla innovatiivsed ja ettevõtlikud. USA on ehe näide tervest kultuurist, mille ehitasid üles immigrandid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles