Video: naine pääses Pariisis eluga, kuna terroristi relv kiilus kinni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meediasse on jõudnud turvakaamera salvestus, millel on näha Pariisis terroristide eest põgenenud naist, kes pääses kohvikust eluga, kuna terroristi relv kiilus kinni.

13. novembri rünnakutes kaotas elu 129 inimest ja 349 sai vigastada, edastab The Guardian.

Turvakaamera video paljastab nii terroristide julmuse kui ühe naise imelise pääsemise. Lisaks on videos näha, kuidas ettekandja peidab end baarileti taha ja kaitseb seal vigastada saanud vanemat naist.

Julgeolekukaalutlustel ei avalikustatud kohviku nime ega asupaika, kuid on teada, et rünnak kestis seal paar minutit.

Arvatakse, et seda paika võis rünnata seni tagaotsitav terrorist Salah Abdesalam, kes arvatakse olevat põgenenud Belgiasse.

Videol nähtava ründaja meenutab väga oma välimuselt Abdesalami, kuid see võib olla ka keegi teine. Ründajal on käes automaatrelv AK-47.

Pärast relva kinnikiilumist lahkub terrorist kohvikust, jookseb teda oodanud autosse ja sõidab ära.

Ime läbi ellu jäänud naine jookseb kohvikust välja ja kaob öhe. talle järgneb veel teine naine.

Prantsuse politsei uurib nimetatud videot, lootes saada rünnaku kohta lisainformatsiooni.

Prantsuse prokuratuur teatas täna pärastlõunal, et Pariisi rünnakute korraldajaks peetav Abdelhamid Abaaoud hukkus eile politsei eriüksuse haarangus Saint-Denis.

Turvakaamera näitab kohvikut kolme nurga alt ning esialgu oli näha tavalist reede õhtut, kus inimesed rahulikult aega veetsid ja einestasid.

Kuid kell 22.34 kõik muutub, sest kohvikus avavad tule relvadega terroristid ja kohvikukülastajad otsivad laudade alt varju. Kaamerad jäädvustasid tulistamise ja kuulide lendamise.

Uurimine näitas, et kohvikus lendas umbes 30 kuuli, kuid mitte keegi ei hukkunud.

Prantsuse politsei teatel tapeti restoranides 36 inimest: 12 La Carillonis ja Le Petit Cambodge´is, 19 La Belle Equippe´is ja viis la Casa Nostras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles