Kuula: Erki Pärnoja avaldas esimese singli detsembris ilmuvalt sooloalbumilt «Himmelbjerget»

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Erki Pärnoja
Muusik Erki Pärnoja Foto: Riina Varol

Detsembris ilmub kitarrist Erki Pärnoja esimene sooloalbum nimega «Himmelbjerget». Samanimelist avasinglit on võimalik nautida juba täna.

Erki Pärnoja avaldab täna esimese singli «Himmelbjerget» detsembris ilmuvalt sooloalbumilt. Lühialbum ja singel said oma nime Taani ühe kõrgeima loodusliku punkti Himmelbjergeti ehk Taevamäe järgi.

Uue muusika tausta avab Ewert and The Two Dragonsi kitarrist Erki ise nii: «Himmelbjerget on sümbol. See esindab minu jaoks asjade duaalsust. See on mägi, mis tõlkes tähendab Taevamäge. Selle mäe tipus oli pääs taevasse. Mütoloogilises mõttes on maailma eri paigus sellele palju analooge: Siinai mägi Egiptuses, Olümpos Kreekas, Kailash Tiibetis. Vahe on ainult selles, et viimased kolm on kõik üle 1000 või 2000 meetri, kuid Himmelbjerget on vaid 147 m kõrge.

Mulle meeldib see perspektiiv ja duaalsus. Miski, mis ei ole reaalsuses väga kõrge, võib seda siiski olla. Üks tund võib olla igavikuliselt pikk. Üks öö võib olla väga lühike. See plaat, mida olen tahtnud teha nii kaua, sai lõpuks tehtud mõne kuuga. See on lühike aeg, aga selleni jõudmiseks kulus väga palju aastaid. Nii et ma ei teagi, kas tegin seda plaati mõned kuud või rohkem kui 15 aastat.

Lugu nimega Himmelbjerget oli üks esimesi, mille puhul teadsin, et see läheb plaadile. Nime saigi ta selle järgi, et temas on tunda mingit suurust ja jõudu, mis on suurtel ja võimsatel mägedel.»

Jälgi Erki tegemisi Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles