ELU24 LIVE/ Külas käis tuntud DJ Shromik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meeleolukas Elu24 live jätkas neljapäeval, 19.novembril veelgi põnevamates tuultes, kui külla tuli esimest korda DJ. Saatejuht Anu Saagim kutsus  stuudiosse DJ Shromiku, kes on kodumaises diskorite edetabelis sel aastal 12ndal kohal. 

Dj Shromik ehk kodanikunimega Mikk Raudsepp hakkas muusikast huvituma juba väga varajasest lapsepõlvest.

Foto: Viktor Burkivski

«Mäletan, et väga noores eas sain kingituseks pisikese kitarri ja see oli minu lemmik mänguasi. Kirjutasin laulusõnu juba esimeses klassis ning kolmanda klassi jõuludeks sain süntesaatori, mille peal oma esimese loo ka jõuluvanale esitasin. Kuuendas klassis hakkasin huvi tundma pidude ja kultuurikorralduse ja diskorluse vastu. Kuuenda klassi lõpus avastasin Tartu Noorte Kultuuriosakonna kontakti ning marssisin sinna kohale ja küsisin, et kas ma saaksin midagi teha (kool oli läbi ja suvevaheaaeg, tahtsin kasulik olla. Samal suvel aitasin korraldada ja püsti panna Tartu noorte tänava festivali (mentoriks Peeter Taim),» kirjeldab DJ Shromik oma teekonda muusikani.

Foto: Viktor Burkivski

Seitsmendas klassis esines DJ Shromik 1.septembri peol koos Caatri ja Chalice'i projektiga Ühendatud Inimesed, andes oma elu esimese DJ-seti. «Alates sellest peost armusin lõplikult hip-hoppi tänu Ühendatud Inimestele - see oli suur edasiminek minu jaoks.» Seitsmendas klassis osales Mikk Tartu Noorte DJ-de võistlusel ning sai seal publiku lemmiku auhinna.

Pärast mõningast pausi tegi Shromik Chalice'i lugudele kaks esimest tausta.

Foto: promo

Kümnendas klassis tekkis suurem huvi muusika ning taustade loomise vastu ja tekkis tahtmine organiseerida esimene hip-hopi pidu, kus esinesid Wild Disease, tDrop ning Bro Checks. Pool aastat hiljem sai juba teine pidu korraldatud, kus käis üle 800 inimese.

Huvi muusika vastu kasvas iga päevaga ja tekkisid probleemid koolis. Õppimine ja tähelepanemine tundides jäid pidude korraldamise ja muusika kirjutamisele alla. Lisaks hakkas Shromik sel ajal koguma vinüülplaate ja praegu on mehe kogus üle 2000 vinüüli.

2003.aastal korraldas Mikk koos sõpradega Eesti esimese DJ Batteli, kus kohtunikuks olid oma ala spetsialistid Lätist.

2004.aastal liitus Mikk metal bändi Nyrok Cityga ning koostöös sai antud välja album nimega «Nylon, mis oli esimene CD-release, kus Mikk kaasa tegi.

2005.aastal kolis Mikk Inglismaale. «Esmalt plaaniga koolis muusikat õppida, aga kuna polnud mitte mingisugust muusikalist haridust ja null arusaama solfist, siis olin sunnitud eriala paar kuud hiljem vahetama. See oli suur tagasilöök ning müüsin suure osa tehnikast maha ning ei pühendunud mõnda aega muusikale.

Foto: promo

2007.aastal pakuti võimalust osta oma enda isiklik DJ-set ning otsustasin pakkumise vastu võtta ning hakkasin uuesti muusikasse süvenema. Alustasin esinemisi koos töökaaslasega, kes kandis nime MC JETTA. Käisime esinemas ülikoolilinnas Canterburys kui ka ümbruskondsetes linnades.

2009.aastal kolisin Londonisse ning sukeldusin sügavuti muusikasse. Hakkasin ka vaikselt vaatama uuesti Eesti poole. Korraldasin 2009. aastal esimest korda üritust Superskank, kus esines Von D Prantsusmaalt.

2010.aastal tõime koostöös Sliniga tolleaegse dubstepi suurkuju Coki Eestisse ning see pidu oli klubi Korteri üks suurimaid pidusi tol aastal.

2011 tõi elu mind tagasi Eestisse ning koos vana semu Tauriga ehk DJ Vasaraga otsustasime koos hakata tegema projekti Superskankers. Sama aasta sügisel tuli välja Superskankersi remix Suur Papa loost «Silm Lahti Maga», mis pärjati parimaks Eesti hiphop looks

2011.aastal avaldas Superskankers oma esimese EP nimega «Overdoze».

2013. aastal tutvusin Margaretiga ja alustasime koostöö planeerimist ning 2014. aasta jaanuaris sai loodud koostöös Bisweedi ning Margaretiga projekt HONEYHAZE - esialgu esinesime Margareti nime all aga lõpuks otsustasime ühisnime alla koonduda.

Foto: Erakogu

2014.aastal tutvus Mikk räpipundiga Hanf Kung ning alustati teed ühise ja parema tuleviku poole. 2015. aasta kevadel anti välja «Kuu Poest Balti Jaamani» mixtape, mida saatis suur edu.

Lisaks veab Mikk Raudsepp H.O.M.E. Studio nimelist ühendust, mis seob erinevaid ühise maailma vaatega inimesi, kes soovivad koos teha head ja kvaliteetset muusikat. Mees rõhub sellele, et muusikutel on selles ühenduses täielik loominguline vabadus teha just seda, mis nende süda ihkab ja teha seda just nii hästi kui võimalik. H.O.M.E. Studio on ka stuudio, kus on lindistatud enamiku «Kuu Poest Balti Jaamani» mixtape'ist.

Foto: Viktor Burkivski

DJ Shromik on Eesti DJ topis sellel aastal 12ndal kohal.

Mees on esinenud üle Euroopa: Soomes, Lätis, Leedus, Poolas, Saksamaal, Inglismaal jne. Kaasa arvatud Galapagai kui ka Positivus Festivalil.

Shromik on ametlik DJ Hanf Kungile kui ka räpparile Suur Papa, lisaks aidanud kaasa diskorina Cool D, Okymi, Metsakutsu kui ka paljude teiste artistide esinemistel.

Foto: Viktor Burkivski

Elu24 live'i külastas Dj Shromik neljapäeval, 19. novembril!

Kõrva paitas mees oma DJ-settidega ning võttis kaasa ka mitmed koostööpartnerid ja solistid, kes esinemisele vürtsi lisasid.

Live'i juhtis Elu24 peatoimetaja Anu Saagim.

Vaata pilte ja vaata Elu24 Live`i järele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles