Afgaanlannast põgenik sünnitas kohe pärast Austriasse sisenemist tütre

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Austrias Spielfeldis
Põgenikud Austrias Spielfeldis Foto: SCANPIX

Abiorganisatsiooni Punane Rist teatel sisenes eile Sloveeniast Austriasse Afganistanist pärit naine, kes vaid minutid pärast sisenemist sünnitas Spielfeldis arstitelgis lapse.

Tüdruk sündis kell 5.00 varahommikul Punase Risti arstide abil, edastab The Local.

Arstide sõnul on ema ja laps hea tervise juures, kuid lisakontrolliks viidi nad Grazi haiglasse.

Austria migratsiooniametnikud saatsid eile afgaanlanna juurde tõlgi saamaks teada, mida naine edasi plaanib teha ning kui kaua arstid soovitavad naisel haiglasse jääda.

Seni on enamik Spielfeldi saabunud põgenikke soovinud Austriast  liikuda edasi Saksamaale.

Austria politsei teatel põgenikekriis jätkub ning Lähis-Idast saabuvate põgenike arv ei ole vähenenud, pigem suurenenud.

17. novembri hommikul ootas Spielfeldis 3800 põgenikku busse ja ronge, millega Saksamaale sõita. Umbes 3600 pagulast ootab Sloveenia piiril Austriasse sisenemist.

Austria politsei ja migratsioonivõimude teatel on põgenikele mõeldud ajutised telgid täis ja selle tõttu peavad uued saabuvad migrandid mõnda aega ootama enne kui need vabanevad.

Põgenike aitajate sõnul teeb murelikuks see, et migrantide seas on palju rasedaid, kes ei pruugi saada õigel ajal meditsiiniabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles