Video: «Tähesõdadest» tuntud Vastupanuliikumine on tegelikkuses terroriorganisatsioon?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania reporter kasutas al-Qaedast rääkides kogemata «Tähesõdadest» tuntud logo
Hispaania reporter kasutas al-Qaedast rääkides kogemata «Tähesõdadest» tuntud logo Foto: Youtube

Hispaania reporter kasutas kogemata terroriorganisatsioonist al-Qaeda rääkides «Tähesõdade» filmidest tuntud sümbolit.

Eile Hispaania telekanali TVE hommikusaates  «La Mañana» läks reporter Jota Abrilil tegelikkus ja väljamõeldis segamini, kuid ta esitas hiljem selle tõttu vabanduse, edastab The Local.

Abril rääkis Pariisis 13. novembril aset leidnud terrorirünnakust, milles kaotas elu 129 inimest ning siis selgitas, et Prantsusmaa teeb õhurünnakuid äärmusrühmituse Islamriik käes olevale Süüria linnale Raqqale.

«Raqqa puhul on tegemist linnaga, mis langes juba 2013. aastal terroristide kätte, kuid need olid siis al-Qaeda terroristid,» lausus reporter ja näitas al-Qaeda sõna juures olnud märki.

Tegemist ei olnud al-Qaeda logoga, vaid «Tähesõja» filmidest tuntud logoga, mis tähistas Luke Skywalkeri Vastupanuliikumist, mis võitles Darth Vaderi Impeeriumiga.

Saadet vaadanud märkasid viga ja teatasid sellest Twitteris.

Abril vabandas hiljem Twitteris ja selgitas, et ta tegi vea, kasutades filmisõpradele tuntud logo.

Kuid ta vabandus saabus liiga hilja, sest sotsiaalmeedias jagati ta viga agaralt ja sellest tehti paroodiaid.

«TVE teatas, et «Tähesõdade» filmidest tuntud Vastupanuliikumisest on saanud tuntud terroriorganisatsioon, võimalik et George Bush on siis Impeeriumi valitseja. Kõik on paika loksunud,» kommenteeriti.

Teine lisas: «Tänan TVE paljastuse eest, et al-Qaeda on tegelikult «Tähesõdade» Vastupanuliikumine. Ma kahtlustasin seda alati».

Oli ka neid, kes toetasid Jotat öeldes, et eksimine on inimlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles