Rootsis päästeti jäätunud jõest nutikas põder

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Põhja-Rootsis Skansnäsis päästsid neli meest jäätunud jõest põdra, kes nende sõnul oli nutikas, kuna sai aru, et teda päästetakse.

Jahimees Klas Persson avastas hättasattunud metslooma kui oli möödunud pühapäeval koos poja Davidiga jahil, edastab The Local.

Mees sõnas hiljem ajakirjanikele, et ta jahikoer hakkas haukuma ja juhatas nad põdra juurde.

«Arvasime, et koeraga juhtus midagi, kuid siis nägime, et jões oli põder, kes ei saanud edasi ega tagasi,» meenutas rootslane.

Mehed taipasid, et kahekesi ei suuda nad looma päästa ning isa helistas sõbrale ja tema pojale, kes elavad sündmuspaiga lähedal.

 Mehed kasutasid jäätunud jõel liikumiseks ja põdrani jõudmiseks mootorsaani, kuid ei saanud jää nõrkuse tõttu põdrale siiski piisavalt lähedale.

Perssoni sõnul paistis, et põder on olnud veekogu jääs juba mõnda aega ja ta paistis magavat.

Loom vist sai aru, et teda tahetakse päästa ja ta hakkas rapsima ja ujuma, et pääseda.

«See põder oli nii nutikas, et sai meie päästemissioonist aru ja aitas sellele kaasa. Põder ujuski meie suunas ja me saime teda aidata,» meenutas rootslane.

Mehed tegid kaasas olnud mootorsaega jäässe lõhe, kust põder sai välja liikuda.

Perssoni sõnul nägi veest ja jääst välja saanud põder üsna armetu välja, kuid samas oli üllatav looma taiplikkus, sest ta sai aru, et teda päästetakse.

Põder raputas end veest, seisis mõni aeg paigal, et tunnetada kindlat pinda ning jooksis siis metsa.

Perssoni sõnul oli ta küll jahil, kuid ta ei soovinud päästetud looma tappa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles