Itaalia linn hakkab maksma jalgrattaga tööle sõitmise eest peale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Itaalias Massarosas hakatakse maksma lisatasu neile, kes sõidavad tööle jalgratta, mitte autoga ning kohalikud on sellest huvitatud. 

Projekti kohaselt makstakse iga läbitud kilomeetri eest 25 eurosenti, ühes kuus võib teenida jalgrattaga sõitmise eest umbes 50 eurot, edastab BBC.

See tähendab, et aastas panevad kahel rattal liikumise eeslistajad taskusse kuni 600 eurot.

Tegemist on Itaalias esimese sellise jalgrattasõitu populariseeriva ja tervislike eluviiside projektiga.

Esmalt käivitatakse 12 kuu pikkune pilootprojekt, milles osaleb 50 inimest ning läbitud kilomeetrid mõõdetakse ära nutitelefoni rakenduse abil.

Projekt käivitatakse liiklustrahvidest saadavate summade abil. Itaalia seaduse kohaselt tuleb liiklustrahvidest saadavad raha investeerida teede turvalisusesse.

««Jalgrattaga tööle» projekt annab kohalikele võimaluse teistmoodi liikuda ja keskkonda turvalisemaks muuta, kuna autosid on vähem,» teatas Massarosa linnanõukogu esindaja Stefano Natali.

Massarosa projektile on õla alla pannud Itaalia jalgrattasõprade liit, mille liikmed loodavad, et ka teised Itaalia linnad võtavad sellest eeskuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles