Meeste sõrmede pikkusel ja jõukusel on seos

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste sõrmede pikkusel ja jõukusel on seos
Meeste sõrmede pikkusel ja jõukusel on seos Foto: SCANPIX

Kanadas Concordia ülikoolis tehtud uuring näitas, et meeste sõrmede pikkusel ja jõukusel on seos.

Kui sõrmusesõrm on nimetissõrmest pikem, siis seda suurem on tõenäosus, et mees on jõukas, kirjutab The Telegraph.

Mehe pikad sõrmed viitavad sellele, et ta organismis on rohkem testosterooni, ta on agressiivsem, riskeerib rohkem ning ta ei salli äraütlemist.

Psühholoogide sõnul peaksid need naised, kes soovivad kindla peale minna, valima hoopis mehe, kelle nimetissõrm on tavapärasest pikem. Need mehed on vähem agressiivsed ja võtavad väiksemaid riske.

Uurijate sõnul määrab üsas arenedes sõrmede pikkuse nii meessoost kui ka naissoost isikutel meessuguhormoon testosteroon. Kuid mehed on need, kellel testosteroon mõjutab ka isikuomadusi.

Testosterooni kõrge tase üsas lootelise arengu ajal mõjutab meestel hilisemas elus riskide võtmist.

Kanada teadlased uurisid 415 mehe ja naise sõrmede pikkust ja iseloomujooni.

Alfaisastel on sõrmusesõrm alati nimetissõrmest pikem. Need mehed võtavad alati suuremaid riske kõigil elualadel, alates era- ja tööelust kuni ekstreemsete harrastusteni. Need mehed on tihtipeale heas füüsilises vormis, head suhtlejad ja jõukad.

«Meie uuring näitas, et meeste sõrmede pikkusest saab nii mõndagi välja lugeda. Leidsime seose testosterooni kõrge taseme ja riski võtmise vahel kolmes aspektis  – sotsiaalsel, rahalisel ja vaba aja veetmisel,» selgitasid psühholoogid.

Nad jätkasid, et naistele meeldivad mehed, kes on heas vormis, mõnevõrra agressiivsed ja jõukad ning kes võtavad riske spordis, inimsuhetes ja rahaliselt, et end potentsiaalse partnerina paremas valguses näidata.

Uuring näitas, et naiste puhul ei ole sõrmede pikkuse ja käitumise vahel otsest seost.

«Naiste puhul ei ole sõrmede pikkuse vahed väga suured, tavaliselt on sõrmusesõrm ja nimetissõrm ühepikkused. Kuid meeste puhul on üsna levinud, et sõrmusesõrm on nimetissõrmest pikem,» lisasid psühholoogid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles