Prantslanna keeldub oma Facebooki profiilipilti lipuvärvidesse muutmast: see oleks vale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlotte Farhan
Charlotte Farhan Foto: Charlotte Farhan / Facebook

Pariisist pärit naine keeldub oma Facebooki profiilipilti Prantsuse lipuvärvidesse panemast, kuna peab seda vale

Charlotte Farhan, kes on Pariisist pärit ja elab nüüd Portsmouthis, kirjutas sotsiaalmeediasse põhjenduse, miks ta reedeõhtuste terrorirünnakute nimel oma profiilipildile Prantsuse lipuvärve ei lisa. Tema postitus on kogunud ligi 140 000 meeldimist.

Charlotte kirjutab Facebookis: «Ma ei muuda oma profiilipilti Prantsuse lipuks hoolimata sellest, et olen prantslanna ja olen pärit Pariisist. Põhjuseks on see, et kui teeksin seda vaid Pariisi nimel, oleks see vale. Kui teeksin seda iga maailmas toimuva rünnaku järel, peaksin oma profiilipilti muutma mitu korda päevas. Mu süda kuulub maailmale, ilma piirideta, ilma hierarhiata. Pean väärtuslikuks igat inimelu, keda rünnatakse äärmuslike uskumuste tõttu - põhinegu need religioonil, eelarvamustel või kasumil. Ärge olge osa «meie ja nemad» mentaliteedist, mida sõjaõhutajad ihaldavad.»

Charlotte rääkis ajalehele The Independent oma postituse tagamaadest.

«Peamine põhjus on see, et olen Prantsuse-Inglise kodanik ja olen abielus Jordaania-Briti kodanikuga, kes on moslem. Kuna mul on palju sugulasi Palestiinas, tunnen, et väga kahepalgeline oleks Facebooki liputeemat kuritarvitada, sest see näitaks, et mu kaastunne ei käi kõigi kohta,» seletas naine. «Otse loomulikult tunnen prantslastele ja kõigile ohvritele kaasa, kuid samas olen väga teadlik maailmasündmustest ja tean, milliseid tragöödiaid toimub vahetpidamata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles