Piltuudis: Obama ja Putin panid pea kokku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgis Antalyas toimub veel täna G20 riikide tippkohtumine, millel osalevad ka Venemaa president Vladimir Putin ja USA president Barack Obama.

Obama ja Putin olid eile sõna otseses mõttes peadpidi koos, kuna nad istusid fuajees, kus oli lärmi, edastab RIA Novosti.

Mõlemat presidenti saatsid tõlgid.  

Fotograafide ja ajakirjanike sõnul oli see haruldane vaatepilt, kuna USA ja Venemaa vahelised suhted ei ole Ukraina kriisi tõttu just kõige soojemad.

G20 kohtumisel Türgis tehtud fotod hakkasid meedias levima eile õhtul ja neil on näha, et Obama ja Putin olid teineteisest vähem kui ühe meetri kaugusel.

Hiljem paljastus, et Putin ja Obama olid üksteisele lähedal, kuna ruumis, kus nad viibisid, oli lärmakas.

«Seal oli palju lärmi, selle tõttu pidid nad teineteise poole kummarduma, et kuuleksid, mida vastaspool ütles,» selgitas Venemaa esindaja Svetlana Lukaš.

Ta lisas, et presidentidel oli raske ka tõlke kuulda, kes nendega koos olid.

Lukaši sõnul toimus kahe presidendi vestlus sõbralikus õhkkonnas ja paar korda nad isegi naeratasid.

Vene meedia andmetel kohtusid Obama ja Putin juhuslikult kohtuimispaiga juures, kus vahetasid paar sõna. Siis aga otsustasid fuajees istuda, et pikemalt vestelda.

Erinevatel andmetel kestis see vestlus umbes pool tundi.

Putini esindaja Sergei Ušakovi teatel oli kaks teemat – Süüria ja Ukraina.

Ušakov lisas, et Putini ja Obama nägemus  Islamiriigi vastu võitlemise strateegiast on ühesugune, kuid taktika suhtes on erimeelsusi.

Ukraina suhtes oli kahel riigipeal rohkem eriarvamusi.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskovi teatel mingit suurt läbimurret riigijuhtide vestluses ei toimunud, sest paarikümne minutiga ei muudeta rahvusvahelist poliitikat.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles