Pildid: Pariisi terrorivastupanu sõnumiks sai «Fluctuat nec mergitur»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa pealinna Pariisi vapil olevast ladinakeelsest «Fluctuat nec megritur» (Lained kõigutavad, kuid alus ei upu) deviisist sai 13. novembri terrorirünnakute järgselt sotsiaalmeedias terrorivastupanu sõnumite egiidlause.

See ladinakeelne lause joonistati möödunud laupäeval suurelt ka Place de la République´ile, edastab Le Monde.

Tegemist on 2,5 meetri laiuse ja 12 meetri pikkuse musta värvi materjaliga, millele valge värviga kirjutati sõnum.

Sellega avaldati samas austust neile 129 inimesele, kes möödunud reedestes rünnakutes eluga hüvasti pidid jätma.

Pariisis toimunu tõi esile prantslaste ühtsuse, kuna nende elu ja väärtusi rünnati.

Üks anonüümseks jääda soovinud turist sõnas ajakirjanikele, et kui prantslased hakkavad spontaanselt oma hümni «La Marsellaise» laulma, siis on kindel, et nad astuvad üheskoos millegi vastu või on millegi poolt.  

Prantslased laulsid hümni nii staadionilt Stad de France`ilt lahkudes kui hiljem Pariisis aset leidnud mälestusüritustel.

Sotsiaalmeedias kommenteeriti, et kui prantslased vihastavad, siis on see viha on äga ja nad ei peatu enne, kui vaenlane on hävitatud.

«Prantslased saatsid 1793. aastal kuningas Louis XVI giljotiini alla, neil ole probleemi teha seda nüüd Islamiriigi võitlejatega. Tuleb vaid nüüdisaegsed giljotiinid leida,» arvati sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles