Galerii: Kaubanduskoja 90. aastapäeva pidulik vastuvõtt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul andis Kaubanduskoda oma 90. aastapäeva vastuvõtul üle üheksa aumärki Eesti ettevõtluse edendajatele. Aumärkide saajate seas oli endine peaminister Andrus Ansip, Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O'Brock ning Maksu- ja Tolliameti peadirektor Marek Helm jt. Aumärke jagati juba 17. korda.

Kaubanduskoja juhatuse esimees Toomas Luman ütles oma kõnes, et 90 aastat tagasi loodud Kaubanduskoda seisab ka täna samade väärtuste eest, mis olid Koja loomise alustaladeks. «Oleme Kaubanduskojas seisnud alati selle eest, et Eestis oleks rohkem ettevõtlikkust, et ettevõtjaks ning tööandjaks olemine, olgu siis kasvõi vaid iseendale, oleks tunnustatud. Tunnustust vajavad ka need, kes juba aastaid tublilt tegutsenud, kuid ei hiilga ehk enam gasellile iseloomuliku kasumi või käibekasvuga või kelle tegevus tundub meile igapäevane.» Tänaseid aumärgi saajaid iseloomustab pikaajaline ja järjepidev panustamine Eesti ettevõtluskeskkonna kujundamisse, lisas Luman.

Kaubanduskoja aumärgid antakse eriliste teeneste eest Eesti riigi ja majanduse pikaaegsel edendamisel.

Esimese klassi aumärgiga tunnustati eriliste teenete eest Eesti endist peaministrit Andrus Ansipit ning ettevõtjaid Jüri Käod ja Koit Uusi.

Teise klassi aumärgi saajateks olid Priit Perens, Swedbanki Balti pangaduse juht; David O'Brock, Molycorp Silmet AS-i juhatuse esimees ja Marek Helm, Maksu- ja Tolliameti peadirektor.

Kolmanda klassi aumärgi saajateks olid: Viljar Lubi, Eesti suursaadik Indias; Hele Karilaid, Välisministeeriumi kultuuri- ja äridiplomaatia büroo direktor ja Margus Ilmjärv, Kaubanduskoja Jõhvi esinduse juht.

Foto: Erlend Štaub

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda on suurim ettevõtjaid esindav organisatsioon Eestis, kuhu täna kuulub ligi 3200 ettevõtet. Kaubanduskoda on mitteriiklik ja apoliitiline organisatsioon, mille missiooniks on esindada ja kaitsta ettevõtjate ühishuve. Enamus Koja liikmetest on väike- ja keskmise suurusega ettevõtted. Koda pakub praktilisi äriteenuseid, korraldab koolitusi, kontaktreise ning võtab vastu erinevate riikide äridelegatsioone. Sel aastal tähistab Kaubanduskoda oma 90. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles