Elu24 video! Eesti trummi ja bassi kogumiku väljaandjad: sellisel kujul «plaate» palju ei leidu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 14. novembril esitleb kohalik plaadimärk Kelder Pais uut elektroonilise muusika kogumiku nimega «Keldrist kõlab trummi ja bassi vol. 2». Elu24 stuudios käisid kogumiku väljaandmise eest vastutavad Ergo Teekivi ja Elvis Laur ehk Eku ja Käärkäsi.

«Keldrist kõlab trummi ja bassi» esimene kogumik ilmus juba 4 aastat tagasi. Nüüd tundus olevat õige aeg välja anda järg. Kogumikust ilmub 100 erilist eksemplari, kus muusika on paigutatud hoopis USB mälupulga peale. Sellisel kujul pole väga palju muusikat välja antud ning Ergo Teekivi sõnul on CD-plaat muutumas aegunud formaadiks.

Kogumikul on kokku 30 lugu, kuid siiski jäid mõned tuntud Eesti trummi ja bassi nimed nagu Cartoon ja S.I.N. seal esindamata. Põhjuseks oli peamiselt produtsentide ajanappus.

«Keldrist kõlab trummi ja bassi vol. 2» eesmärgiks on nii kodumaisele kui välismaisele publikule Eesti vanakooli kõlaga drum and bass -muusika tutvustamine. Lisaks värsketele lugudele on näiteks plaadil esindatud ka 20 aastat tagasi välja lastud Lu:ki lugu «La:v». Nii Teekivi kui Laur ütlesid naljatades, et 20 aasta taguse materjali uuesti välja andmine on hetkel moes.

Lisaks sajale erieksemplarile laetakse kogumik üles internetti ning digitaalsel kujul on seda võimalik kõigil huvilistel tasuta alla laadida.

«Keldrist kõlab trummi ja bassi vol. 2» esitluspidu toimub laupäeval, 14. novembril Tallinnas klubikohvik Pais. Rohkem infot esitluspeo kohta leiate Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles