Galerii: vaataja tipprestorani köögipoolele viiva filmi «Tagasi tippu» eellinastus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel jõuab kinodesse Bradley Cooperiga peaosas kaasahaarav draamakomöödia «Tagasi tippu», mille tegevuse keskmes on suurepäraste toiduelamuste loomine selle ilus ja valus. Kinos Kosmos IMAX toimus filmi eellinastus, kus olid kohal nii Eesti tippkokad ning toidublogijad kui ajakirjanikud.

Adam Jones (Bradley Cooper) on kahe Michelini tärniga pärjatud tippkokk, kes on halbade elukommete tõttu põhja käinud. Nüüd soovib ta alustada puhtalt lehelt, eesmärgiga avada oma restoran ja saada haruldane kolmas Michelini tärn. Loomulikult ei puudu filmist ka romantiline pool, kui meeskonnaga liitub kaunis Helene (Sienna Miller).

Filmi tegevus leiab suures osas aset köögis, kus taustanäitlejatena on kasutatud tõelisi tippkokkasid. Restoran Enzo peakokk Dmitri Fomenko sõnul oli film väga põnev ja elulähedane. «Paljud võivad olla üllatunud, kui pingeline ja ülinõudlik töö köögis tegelikult on. Filmis tuli ette mitmeid olukordi, kus olen ka ise olnud ning tüpaaže, keda olen köögis kohanud,» rääkis Fomenko. «Olen kahe Michelini tärniga restoranis töötanud, kus ette tuli ka taldrikute loopimist ja toidu äraviskamist.»

Foto: Martin Dremljuga

Muideks, Bradley Cooper soovis lapsepõlves saada kas kokaks või näitlejaks – selles filmis on mõlemad alad esindatud!

Vaata lisa siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles