Rootsi kuninglik pere tahab majutada asüülitaotlejaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drottningholmi loss
Drottningholmi loss Foto: SCANPIX

Rootsi meedia andmetel tahab Rootsi õukond ja kuninglik pere ulatada põgenikele abikäe ning abivajajaid plaanitakse majutada hoonetesse, mis kuuluvad õukonnale või kuningaperele.

Stockholmis asuvasse kuninglikku lossi (Stockholms slott), mis on kuningliku pere ametlik residents, siiski sisserändajaid ei panda, edastab Dagens Nyheter.

Kuningas Carl XVI Gustaf olevat ise pakkunud, et riigi omanduses, kuid kuningliku pere kasutuses olevatesse hoonetesse võiks panna elama asüülitaotlejad.

Nimekiri, millistesse hoonetesse saaks migrante panna, ei ole veel avalikustatud. Kindel on, et nimekirja ei panda Stockholmi kesklinnas asuvat lossi, mis on Rootsi üks tähtsamaid vaatamisväärsusi, seal on muuseume ja paljude inimeste töökoht.

Veel ei ole teada, kas Rootsi kuninglik pere on nõus andma põgenike majutamiseks Stockholmi lähedase Drottningholmi lossi, mis asub Lovöni saarel. Tegemist on kuningapere eraresidentsiga, mis kuulub UNESCO maailmapärandi nimekirja.

Rootsi võimud teatasid juba möödunud nädalal, et põgenike jaoks ei ole enam sobivaid majutuskohti ja selle tõttu soovitasid nad Saksamaalt Rootsi tulla tahtnutel jääda Saksamaale.

Rootsis on mõnes paigas migrante hakatud telkidesse panema, kuid see on vaid ajutine lahendus.

«Kuninglik pere jälgib põgenikeprobleemi ja toetab pagulastega tegelevaid abiorganisatsioone,» lausus õukonna pressiesindaja Margareta Thorgren.

Kuningas Carl XVI Gustaf, kuninganna Silvia, kroonprintsess Victoria, prints Carl Philip ja printsess Madeleine koos peredega on aidanud heategevusorganisatsioone rahaliselt andes põgenike abistamiseks üle kahe miljardi Rootsi krooni (215 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles