Võitleja: Islamiriik vallutab Norra ja kehtestab sharia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Norrast pärit võitleja arvates vallutab äärmusrühmitus Islamiriik tulevikus Norra ja kehtestab seal karmi islamiseadustiku sharia.

Norra kodakondsusega Abdul Hakim Sanchez Hammer andis 2014. aastal Norra riigitelevisioonile NRK intervjuu, kuid arvatakse et ta hukkus sama aasta lõpul, edastab The Local.

«Tean, et kunagi tulevikus on Islamiriik ka Norras, sest Allah lubas meie võitu. Meie võitlejad ei ole psühhod nagu massimõrvar Breivik, kes tappis süütuid inimesi. Moslemid on hoopis teistsugused,» teatas mees.

NRK ajakirjanikud olid Hammeriga kontaktis alates 2013. aasta detsembrist, mil ta reisis Süüriasse kuni 2014. aasta novembrini.

NRK avaldas eile Hammeriga tehtud intervjuu, kuna Norra kaitsepolitsei teatel ei ole ta pangaarve enam terroristliku tegevuse tõttu külmutatud. Ajakirjanike arvates viitab see, et Hammer on hukkunud.

 «See, mis toimub Süürias, Iraagis ja Afganistanis, on kaitsedžihaad. Kui vaadata tagasi ajalukku, siis on tegemist iidsete moslemialadega, kuid uskmatud anastasid need. Õiged moslemid peavad ala tagasi saama,» lisas džihadist.

Ta rõhutas, et varsti võib saabuda kättemaksudžihaadi aeg.

Hammeri arvates ei pea Islamiriigi võitlejad kristlasi ohtlikeks ega tapa neid usu tõttu.

«Süürias Raqqas Islamiriigile kuuluval alal elab palju kristlasi. Nad on meie võitlejate kaitse all ja maksavad meile makse,» selgitas mees.

Norra kaitseuuringute instituudi eksperdi Thomas Hegghammeri arvates oli Norra kodanikust džihadisti jutt suurustamine ja seda ei tuleks võtta liiga tõsiselt.

«Seda on raske uskuda, et Islamiriik imbuks Norrasse, tegemist on Islamiriigi tavalise retoorikaga. Selle äärmusrühmituse juhid teatavad sageli, et kui nemad ei valluta läänt, siis teevad seda nende lapselapsed. Nad unistavad maailma vallutamisest, kuid see on jama,» selgitas Hegghammer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles