Ägedad pildid! Eesti disainer tegi isale isadepäevaks kaks aastat valminud üllatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oot-Oot Stuudio disainer Joonas Torim tegi isale erilise kingituse
Oot-Oot Stuudio disainer Joonas Torim tegi isale erilise kingituse Foto: Marko Ala

Oot-Oot Stuudio disainer Joonas Torim tegi oma isale väga erilise ja originaalse isadepäeva kingituse ning taastas 99 protsendi ulatuses autentseks originaalselt 1954.aastast pärit mootorratta K-125M.

Peagi 62 aasta vanuseks saava motika ostis Joonase vanaisa tuntud Eesti astronoomi Tartu tähetornis tegutsenud Hugo Raudsaare käest ning sellest sai tema esimene mootoriga liikumissvahend, kirjutab Oot-Oot Stuudio blogi.

Foto: Marko Ala

Seda esimest liiklusvahendit kasutas tollal nende noor pere aktiivselt 4-5 aastat ning selle läbisõit on umbes 4 000 kilomeetrit.

Aja ja elu muutudes jäi mootorratas aga aina rohkem tahaplaanile. Joonas leidis tsikli aastate eest garaaži tagumisest nurgast korraliku tolmukihi alt ja nukrast seisust.

Foto: Marko Ala

Kuna rattal on isale ja vanaisale suur tähendus, tuli Joonasel idee lasta  see restaureerida originaalolukorda ning teha neile vapustav isadepäevaüllatus. Spetsialistina lõi kaasa Kaarel Libe ning kaks aastat kestnud protsess sai alata.

Vaata rohkem pilte blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles