Pildid: Aafrika hõim kasutab digikelli juuksepikendusena ja SIM-kaarte kõrvarõngastena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Etioopias Omo orus elav Dassanechi hõim ei hooli eriti läänelikust luksusest, kuid nad kasutavad heaoluühiskonna tooteid nagu näiteks kellad omal viisil, mitte ajanäitjatena.

Hõimuliikmete eheteks on nii digikellad, SIM-kaardid, pudelikorgid, süstalde plastikosad kui palju muud, edastab Daily Mail.

Neist ehetest tegi pildid Prantsusmaalt Toulouse`ist pärit 51-aastane fotograaf Eric Lafforgue, kes külastas Lõuna-Etioopiat kolmel korral.

«Külastasin selle hõimu turge, kus müüakse ja ostetakse väga erinevaid asju. Seal toimuvad ka suured müügi- ja ostutehingud. Kõik panevad selga oma parimad riided ning kannavad kummalisi, tänapäeva asjadest tehtud ehteid. Ehetematerjal saadakse Omo jõe ääres asuvalt prügimäelt, kuhu viskavad oma vanad, kasutatud ja katkised asjad sillaehitajad,» selgitas fotograaf.

Ta lisas, et Dassanechi hõimu liikmed on ehete loomisel väga loomingulised ja nad on sõna otseses mõttes taaskasutajad.

«Mida rohkem pudelikorke ja kelli pähe mahub, seda kenamad nad enda ja teiste silmis välja näevad. Nad kannavad ka oma traditsioonilisi looduses leiduvatest asjadest tehtud ehteid, kuid tööstuslikult toodetud objektid on popimad. Samuti lisatakse lindude sulgi ja loomanahku,» selgitas fotograaf.

Ta jätkas, et tänapäeva heaoluühiskonnas toodetud asjad on selle hõimu silmis luksus, millega tuleb end kindlasti ehtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles