Minskis avati nõukogude teemaline ostukeskus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Leninit kujutav mosaiik
Vladimir Leninit kujutav mosaiik Foto: SCANPIX

Valgevene pealinnas Minskis avati  Venemaa 1917. aasta bolševistliku revolutsiooni aastapäeval nõukogude teemaline ostukeskus.

Leningradi nime kandvas ostukeskuses müüakse tänapäeva kaupa alates toiduainetest kuni mööblini, kuid keskuses sisekujundus meenutab Nõukogude Liidu aega, edastab BBC.

Ostukeskuses on üleval kommunistlikus stiilis loosungeid nagu «Andke allahindlust!»

Lisaks näeb seal punalippe, Vladimir Leniniks kehastunud näitlejat, pioneere ning müüjaid, kes kannavad 1970. aastate stiilis vormirõivaid.

Leheküljel Svoboda ära toodud fotodel on ka Jossif Stalini ajastu postrite koopiaid ning odavmüügi siltidel Lenini nägu.

Uus ostukeskus asub Minskis Lenini rajoonis Lenini tänav 27, mitte kaugel Proletariaadi metroojaamast.

Valgevenes on 21 aastat olnud võimul autoritaarne president Aljaksandr Lukašenka, kelle valitsusajal ei ole nõukogude nostalgia kadunud.

Nõukogude teemaline ostukeskuse reklaamib end kui odavat paika sisseoste teha, kuid on valgevenelasi, kes ei soovi sellist minevikku tagasivaatamist.

Sotsiaalmeedias kommenteeriti irooniliselt, et kui tegemist oleks Nõukogude Liiduga ja oleks selline ostukeskus, siis ootaks selle omanikke ees vangla, kuna nad tegelevad eraettevõtlusega.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles