ELU24 LIVE/ külas käis Eesti Laulul osalev Laura Remmel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 12. novembril külastas ELU24 LIVE stuudiot tuntud lauljatar Laura Remmel abikaasa Joeliga.

Laura Remmel (27), neiupõlvenimega Põldvere on sündinud Ülenurmel ja õppinud ka samanimelises laulustuudios ning lõpetanud muusikakoolis viiuli eriala, laulnud Anne Adamsi stuudios, õppinud Ursel Oja käe all ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Laura sai üldsusele tuntuks Eurolaulu finaalvooru pääsemisega nii ansambli Suntribe koosseisus lauluga «Let's Get Loud» kui soololauluga «Moonwalk». Eurovisiooni poolfinaali pääses Laura pärast Sky Plusi konkursil osalemist, mille peaauhinnaks oli Sven Lõhmuse kirjutatud laul. Oma soololauluga saavutas ta teise koha ja sõitis 2006. aasta kevadel Suntribe'iga Eestit esindama Kiievisse Eurovisioonile. Laul ei jõudnud Eurovisiooni lõppfinaali, pälvides poolfinaalis 20. koha.

Laura võitis 2006. aasta laulukonkursil «Kaks takti ette» esikoha. Erinevalt Eurovisioonist sai Laura siin laulda seda, mis talle tõesti hingelähedane on: džässi.

Foto: Tartu Postimees

2007. ja 2009. aasta Eurovisioonil edastas Laura maailmale Eesti rahvahääletuse tulemused.

Pärast Miina Härma Gümnaasiumi lõpetamist läks Laura edasi õppima Ameerikasse Bostoni Berklee muusikakolledžisse. Tegemist on popdžässikolledžiga. Laura otsustas selle kooli kasuks, kuna ta osales 2005. aastal Los Angeleses Berklee seminaril ja talle see meeldis. Laura on tuleviku otsustanud pühendada lauljakarjäärile.

Foto: Marina Puškar

1. septembril 2007 tuli välja tema debüütalbum «Muusa», millest sai Eesti järgmise aasta album. Samal päeval alustas ta oma kooliteed Berklee kolledžis.

2013. aastal võitis Laura Lätis rahvusvahelisel lauljate konkursil Riga Jazz Staue teise koha.

Foto: Evelin Rikma

2013. aastal hakkas Laura esinema ka koosseisuga «Carrot Lights», kuhu kuuluvad tema ise, Joel-Rasmus Remmel ja Kaspar Kalluste. 2014. aasta sügisel ilmus Carrot Lightsi debüütalbum «Carrot Lights».

Foto: Marko Mäestjärv

Laura osaleb hetkel saates «Laula mu laulu».

Samuti pääses lauljatar Eesti Laulu kahekümne osaleja hulka.

Foto: Viktor Burkivski

Laura abikaasa on Joel-Rasmus Remmel, kelle isa on kontrabassist ja pedagoog Taavo Remmel, isa vend on Tartu Salemi baptistikoguduse pastor Meego Remmel ja vanaisa Aamo Remmel Viljandi baptistikoguduse pastor.

ELU24 LIVE oli eetris neljapäeviti kell 12. 

Foto: Viktor Burkivski

Vaata järele, mis saates toimus ja mis lood esitamisele tulid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles