Hispaania paar on elanud mahajäetud külas 45 aastat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hispaanias asuv La Estrella küla oli kunagi rahvarohke, kuid viimased 45 aastat on seal elanud vaid üks abielupaar.

Tänavatel on enamjaolt vaikus, vahel näeb seal ringi jalutamas kanu või kasse ning seega saab öelda, et tegemist loomade elukoha, mitte inimasulaga, edastab The Local.

Toledo provintsis elavast paarist, Juan Martín ja Sinforosa Colomerist tehti dokumentaalfilm «Kaks viimast».

«Oleme siin elanud kahekesi viimased 45 aastat. Kohtusin oma naisega, kui ta oli toomas lehmi karjamaalt koju,» meenutab mees filmi alguses.

Juan Martíni sõnul oli La Estrellas aastaid tagasi kaks kõrtsi ning nädalalõppudel käidi tantsimas.

Mees alustas oma karjääri kuueaastasena kitsekarjas, kus tema hoole all oli 30 – 40 kitse. Vanemaks saades sai temast farmer.

Küla õitsenguajal oli seal 200 elanikku, kaasa arvatud õpetaja, külavanem, politseinik ja preester, kuid nüüdseks on alles vaid Colomeri pere.

Küla noored põlvkonnad rändasid üksteise järel suurlinnadesse ja esmalt jäid sinna vaid eakad, kellest Colomerid on kõige kauem vastu pidanud.

Juan Martín ja Sinforosa Colomer kasvatavad vilja ja köögivilja ning peavad loomi, tegeledes päevast päeva tavaliste talutöödega.

On neid, kes peavad sellist elu idüllilisena, kuid nad ei võta arvesse, et maatöö on alati raske.

Paari tütar suri, kui oli vaid 12-aastane, kuid nüüd oleks ta 48-aastane. Tal tekkis tromb, mis talt elu võttis.

«Ta oleks ammu meie juurest lahkunud, kui oleks täiskasvanuikka jõudnud. Mu naine ei taha elada linnas ja mina teda siia üksinda ei jäta,» selgitas mees, miks nad tühjaks jäänud külas edasi elavad.

Videot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles