KOLME MAESTRO KARIKAS! Robert Heleniuse heitlus Bakhtoviga on eelmäng tiitlimatšile Teperiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KOLME MAESTRO KARIKAS! Lennusadamas heitlevad tõelised titaanid Robert Helenius ja Denis Bahhtov
KOLME MAESTRO KARIKAS! Lennusadamas heitlevad tõelised titaanid Robert Helenius ja Denis Bahhtov Foto: MediaMarketing

14. novembril ootab poksihuvilisi Lennusadamas Kolme Maestro karika turniiril ees mõnus elamus kui poksiringis lähevad kokku soomlaste üliraskekaalu staar Robert Helenius ja maailmatasemel Vene vägilane Denis Bakhtov. Seda võitlust peetakse Heleniusele oluliseks tähiseks enne tiitimatši Erkan Teperiga 19. detsembril Helsingis.

Helenius käib eelnevalt sparrimas tuntud poksija Aleksander Povetkiniga Venemaal ja maailmameister Vladimir Klitškoga Austrias.

Viinist tuleb mees kolmapäeval 11. novembril otse Tallinna ja reedel toimub kaalumine Olympic kasiinos. 

«Tšehhovis, Venemaa olümpiatreeningkeskuses sparrisin ma Povetkiniga kolm korda nädalas 5-raundiseid sessioone. Povetkin oli väga kiire ja heas vormis. Kindlasti oli kasutegur nendest sparridest mõlemapoolne, sest ta meenutab minu tulevasi vastaseid, kuid on neist palju tugevam,» ütleb Helenius. «Sparringud läksid minu arust üle ootuste hästi.»

Heleniuse vastane EM-tiitlimatšis Erkan Teper kommenteeris vastuseks küsimusele tema treeningukvaliteedi kohta järgmist: «Mind ei huvita, kellega Robert sparrib, mul on omad sparringupartnerid Venemaalt, Ameerikast ning Saksamaalt.»

Amatöörina kohtusid Erkan Teper ja Robert Helenius korra Saksamaa Bundesliiga matšis. Tookord võitis Teper ühe punktiga. Helenius ise ja Teperi mänedžer Hagen Döring ei võrdsustaks siiski amatöörina kohtamist profiringis mõõduvõtuga, sest profipoks ja amatöörpoks on teineteisest väga erinevad. Amatöörid võistlesid tookord 4x2-minutilistes raundides ja peakaitsetega. «See on hoopis teine poks,» ütleb Döring.

«Heleniuse vastased peale tema comeback`i ei ole olnud tugevad, kuid Heleniuse ja Teperi matš kuulub kindlasti tasavägise võitluse kilda, muidu ei oleks me seda matši Robertile pakkunud,» arutleb Euroopa meistri mänedžer Hagen Döring.

Heleniuse treener Johan Lindström räägib ettevalmistuse osast meelsasti: «Mingeid saladusi mul pole, vastutan füüsilise ettevalmistuse eest ning oskusliku treeningu tulemusena on Roberti füüsiline vorm tublisti paranenud. Sparringud viivad Roberti vormi ja ettevalmistav matš Tallinnas 14. novembril. on kindlasti väga heal ajal. Robert tuleb Tallinnasse otse sparringutelt Vladimir Klitškoga ning Bahtovi vastu saab tema vormi proovida. Kindlasti saab see olema väga huvitav matš.»

14. novembril Tallinna Lennusadamas toimuv poksipidu Kolme Maestro karikatele toob lisaks Heleniusele ja Bakhtovile kohale veel mitmeid Soome, Vene, Läti ja Briti poksijaid.

Foto: MediaMarketing
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles