Tansaanias antakse seksiõpetust seinamaalingute abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tansaanias antakse seksiõpetust seinamaalingute abil
Tansaanias antakse seksiõpetust seinamaalingute abil Foto: GlobalPost

Juba pikka aega on Aafrika riigis Tansaanias metrooseinu ja teede äärde paigutatud tahvleid kasutatud näiteks Coca-Cola, Pepsi ja õlle reklaamimiseks.

Kuid nüüd said need reklaampaigad uue funktsiooni, kirjutab Huffington Post.

Tansaania suurimas linnas Dar Es Salaamis on metroo seintele joonistatud seksiõpetust jagavad pildid.

Seinamaalingutel leidub informatsiooni nii kondoomide kasutamise, masturbatsiooni, teismeliste raseduse kui ka naiste suguelundite äralõikamise kohta.

Võimude arvates peaks sellisest informatsioonist igaüks aru saama.

Tansaanias on HI-viirusesse nakatanuid kuus protsenti ning 40 protsenti 18-aastastest on lapse ilmale toonud või rasedad. Samuti on seal levinud naiste suguelundite kahjustamine.

Tansaania HIV tõrje programmi juhi Alex Ngaiza sõnul plaanivad paljud koolid eeskuju võtta ning koolimajadesse samalaadsed õpetavad pildid teha lasta.

«Kui kasutada fotosid, siis inimesed ei samasta end fotol olevate isikutega. Kuid seinale tehtud joonistustega on teine asi, igaüks võib end seal olevate tegelastega samastada,» selgitas Ngaiza.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles