Irena Urukainen: kosmeetikabränd DeSheli tooteid ei testita kunagi loomadel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irena Urukainen: kosmeetikabränd DeSheli tooteid ei testita kunagi loomadel
Irena Urukainen: kosmeetikabränd DeSheli tooteid ei testita kunagi loomadel Foto: MediaMarketing Est OÜ

Praegu on päevakorral küsimus, kuidas aidata Tallinna loomaaia jääkarusid nende uue kodu rajamisel.

Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Tegelikult on paljud firmad ja üksikisikud juba ammu hakanud mõne looma või liigi toetajateks või koguni vaderiteks.

Nende seas on ka kosmeetikabränd DeSheli, kelle üheks esindajaks Eestis on osaühing Iluart ja üks selle omanikest Irena Urukainen selgitab, miks nende lemmikuks sai ninasarvikuneiu Kibibi. Eelnevalt aga täpsustab ta, et DeSheli tooteid ei testita kunagi loomadel.

Foto: MediaMarketing

Irena, kust tuli idee hakata ühe looma toetajaks?

Loomaaia toetamise idee ja soov oli olemas Desheli loomise hetkest, ei olnud vaid päris selge, keda toetada. Aga just ninasarviku toetamise idee tuli täiesti juhuslikult, kui ma vaatasin internetikaamerast, kuidas ninasarvikutüdruk Kibibi üritas oma puurist pääseda kõrvalasuvasse puuri teise ninasarviku Kigomo juurde. Selle jaoks oli vaja tal ületada päris kõrge kivimüür, see oli tema jaoks raske, kuid Kibibi proovis veel ja veel ning see õnnestuski!

Järjekindlus ja kõva töö viib sihile ja meile, alustavale ettevõttele, oli ninasarvik heaks eeskujuks. Lisaks neid suuri taimetoitlasi jääb iga päevaga järjest vähemaks ja kahjuks süüdi on selles inimene.

Kuidas te oma lemmikut konkreetselt toetate?

Me toetame ninasarvikut materiaalselt, kanname regulaarselt loomaiale teatud summa, mille eest ninasarvikule ostetakse toitu ja hoolitsetakse tema eest parimal moel. Lisaks külastame vähemalt kord aastas loomaaeda, näiteks Ülemaailmsel Ninasarvikute päeval, toome maiustusi, sügame sarve ja kuulame loomaia töötajatelt uusi lugusid ninasarvikute tempude kohta. Maiustustest meeldivad ninasarvikutele eriti viinamarjad ja banaanid.

Ninasarvikute jälgimine kaamerast on väga põnev. Viimati vaatasin seda, kuidas Kigomo ja Kibiibi puuride vahelt võeti maha piirded, ilmselt selleks, et neid kokku viia. See, kuidas loomad reageerisid, nende käitumine — ühelt poolt põnevus ja uudishimu, teiselt poolt ilmselt arusaam et teisel pool asub võõras territoorium, olid seiklus- või armufilmi väärt. Ja mis te arvate, kes esimesena julges seda piiri ületada? Loomulikult Kibibi!

Foto: MediaMarketing Est OÜ

Kaua te seda jätkata kavatsete?

Toetame seni, kuni on selleks võimalusi. Lisaks loomaaiale oleme toetanud ja toetame ka tulevikus lapsi.

DeSheli tegemiste ja toodetega saab tutvuda kodulehel SIIN!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles