Kümnekuuse Darina Gromova leiukoht viitab, et lennuk plahvatas arvatust varem?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto kümnekuusest Darina Gromovast
Foto kümnekuusest Darina Gromovast Foto: SCANPIX

Egiptuses Siinai poolsaarel aset leidnud Venemaa reisilennukiõnnetuse kõige noorem ohver on kümnekuune Darina Gromova, kelle surnukeha leiti katastroofipaigast kilomeetrite kauguselt.

Väike Darina oli koos vanemate, 27-aastase isa Aleksei Gromovi ja 26-aastase ema Tatjana Gromovaga puhkusel Egiptuses Sharm el Sheikhis, kuid nende elu sai 31. oktoobril koos veel 221 inimesega kurva lõpu, kui Airbus A321 alla kukkus, edastab Daily Mail.

Egiptuse võimude teatel leiti väikelapse surnukeha lennukijäänustest rohkem kui 30 kilomeetri kauguselt ehk laps oli ülejäänud hukkunutest lennujaamale lähemal. Lennundusspetsialistide arvates lubab see oletada, et lennuk plahvatas arvatust varem.

Selle tõttu laiendati otsimisala kuni 40 kilomeetri raadiuseni, kuna arvatakse, et võib olla niidiotsi, mis seni on kahe silma vahele jäänud.

Enne Peterburi Pulkovo lennujaamast Egiptusse lendamist tegi ema väikesest tütrest pilte ja pani need Instagrami, juures märkus, et tegemist on «kõige tähtsama reisijaga».

Pärast õnnetust sai Darina Gromovast lennuõnnetuse sümbol.

Venemaa hädaolukordade minister Vladimir Svetelski teatas, et Darina surnukeha transporditi eile Kairosse, kuid lapse ema ja isa surnukeha on seni leidmata.

Aleksei Gromov oli piloodi poeg ja töötas IT spetsialistina, Tajana Gromova oli näitustekorraldaja, kuid oli lapsehoolduspuhkusel.  

Aleksei Gromovi ema Jelena Gromova pakkus, et hoolitseb lapselapse eest seni, kuni noored Egiptuses puhkavad, kuid nad võtsid lapse reisile kaasa.

Venemaa hädaolukordade aseminister Leonid Beljajev sõnas, et 19 hukkunut on perele üle antud. Veel on kindlaks tehtud 58 hukkunu isik, kes antakse lähedastele matmiseks järgmisel nädalal.

USA ja Briti ekspertide arvates paigutati lennuki pagasiruumi pomm, mis lõhkes üsna varsti pärast õhkutõusmist.

Äärmusrühmituse Islamiriigi võitlejad kinnitavad järjekindlalt, et nemad on lennukatastroofi taga.

Venemaa lennufirma Kogalõmavia lennuk Airbus A321 tõusis 31. oktoobri varahommikul Egituse Sharm el Sheikhi lennuväljalt õhku ning pidi lendama Venemaale Peterburgi. Üsna varsti kadus lennuk radariekraanilt ning selgus, et on Siinai poolsaare kõrbes alla kukkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles