Norra minister: Jeesus toetaks meie pagulasvastasust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sylvi Listhaug
Sylvi Listhaug Foto: SCANPIX

Norra migratsioonivastase Progressipartei esindaja, toidu- ja põllumaajandusminister Sylvi Listhaug tekitas skandaali oma kommentaariga, et isegi Jeesus toetakse nende partei sisserändajate vastast poliitikat.

Listhaug sõnas Norra meediale, et Jeesus aitaks rahastada Türki, Jordaaniasse ja Liibanoni Süüria põgenike jaoks loodavad põgenikelaagreid, kuna sel viisil on võimalik rohkem inimesi aidata, edastab The Local.

«Jeesus ütleks kindlasti, et aidata tuleb võimalikult palju inimesi, kuid need inimesed ei pea tulema Norrasse, et me neid siin aitaks,» lisas minister.

Listhaug tegi oma seisukoha teatavaks pärast teadet, et ta kavatseb lahkuda Norra luterliku kiriku liikmete seast ja seda põhjusel, et piiskop kritiseeris Norra valitsust pagulastele mõeldud summa vähendamises.

«Need, kellel on vähe, ei pea aitama kõige rohkem. Jätta hädasolijad ja vaesed rahast ilma, on häbiväärne,» teatas piiskop Helga Haugland Byfuglien.

Listhaugi sõnul Byfuglieni kriitika solvas teda.

 «Piiskop hakkas tegelema poliitikaga, võttes seisukohti. Norra kirik peaks olema kõigi jaoks, kuid nüüd on näha, et nende puhul on poliitika koguduseliikmetest ja kristlusest tähtsam,» lausus minister.

Listhaug lisas, et Norra ühiskonnas levib headustürannia, mille vastu ta on valmis võitlema.

Norralased naeruvääristasid Listhaugi Twitteris hashtagi #godhetstyranni (Headustürannia) all.

Norra Rohelise partei sotsiaalmeedia kampaania eestvedaja Børge Andre Roum käivitas kampaania leheküljel bidra.no, mis on heategevusprojektide ühisrahastuslehekülg.

«Ole türann ja anna Sylvi Listhaugi heaks rahaline toetus,» teatas Roum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles