Häkkerite ühendus Anonymous avaldas Ku Klux Klani liikmete nimekirja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymous häkkeritegrupeeringu liikmed
Anonymous häkkeritegrupeeringu liikmed Foto: SCANPIX

Maailmas kuulsust kogunud häkkerite ühendus Anonymous avaldas internetis rassistliku organisatsiooni Ku Klux Klan (KKK) umbes 1000 liikme nimed.

Anonymouse teatel on nimede avaldamine nende viis protsetida rassilise vägivalla vastu, edastab The Telegraph.

Kui USAs Missouris Fergusonis protestiti politseivägivalla vastu, kuna politseinike käe läbi hukkus tumedanahaline teismeline, lubasid KKK liikmed rünnata protestijaid.

Selle nädala alguses avaldatud KKK liikmete ja toetajate nimekiri osutus kellegi teise, mitte Anonymouse omaks, kuid nüüd avaldati uus nimekiri, mis olevat autentne.

Nimekirjas olevate isikute juures on mitmeid rassistlikke fotosid ja hüüdlauseid, mis on algupäraselt nende poolt Facebooki ja Google+ keskkonda riputatud.

Anonymouse teatel ei tunginud nad süsteemidesse, et nimekirja saada, vaid nad panid selle kokku tavaotsinguga.

«Nimekirjas olevate isikute kohta saadi andmed teistelt isikutelt kui ka luuremeetoditega,» teatasid häkkerid.

Anonymous peab enda jaoks 5. novembrit tähtsaks, kuna 5. novembril 1605 tahtis Guy Fawkes Londonis lasta õhku Briti parlamenti. Nende sümboliks on Guy Fawkesi maskid, mis said kuulsaks menufilmist «V for Vendetta».

Anonymous käivitas Fergusoni sündmuste tõttu kampaania Hoods Hoff (kotid peast), et paljastada KKK rassistid.

Anonymous liikmed osalesid koos teistega tänavaprotestides, kui ilmnes, et kohus ei karista 2014. aastal tumedanahalise poisi Michael Browni maha lasknud valgenahalist politseinikku.

Häkkeritegrupp ründas möödunud aasta novembris KKK  lehekülge ning kaaperdas Twitteris kaks KKKga seostatud kontot.

«Me ei unusta Fergusoni protestijate vastu tehtud ähvardust ega andesta seda. Kui jätkate ähvardamist, siis vastame teie paljastamisega,» teatas grupeering.

Anonymouse tegevust jälgiva eksperdi Gabrielle Colemani teatel oli KKK liikmete listi avaldamine häkkerite jaoks nagu tagasitulek, sest varem süüditati neid mitmel korral valeinfo levitamises.

Eile korraldas see rühmitus Londonis Guy Fawkesi päeva tähistamise, mille käigus arreteeriti vähemalt 50 inimest.

Wikipedia: Ku Klux Klan (KKK) on USA rassistlik salaorganisatsioon, mis asutati 1865. aastal. Pärast kodusõda (1861- 1865) USA lõunaosariikides alanud liikumine eitas neegrite kodanikeõigusi. Tänapäeval propageeritakse valgete ülemvõimu.

Organisatsiooni liikmed kannavad valgeid kapuutsiga rüüsid ning oma öistel kogunemistel põletavad riste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles