NASA otsib uusi astronaudikandidaate

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astronaut. Pilt on illustreeriv
Astronaut. Pilt on illustreeriv Foto: SCANPIX

USA kosmoseagentuur NASA teatas oma leheküljel, et otsitakse uusi sobivaid astronaudikandidaate.

NASA teatel saavad osa nüüd leitavatest kandidaatidest Marsi-lennu ettevalmistuse ning võivad tulevikus Punasele planeedile lennata, edastab BBC.

«Nende astronautidega käivitub uus ajastu kosmose uurimises. Tegemist on Marsi ajastuga, milles inimkond jõuab uutesse kaugustesse ja kinnitab kanda Punasel planeedil,» teatas NASA juht Charles Bolden.

Tegemist ei ole kontoritööga kella üheksast viieni, vaid ametiga, mis nõuab erakorralisteks olukordadeks valmisolekut.

Lisaks on NASA astronaudiks saamisel teatud nõudmised nagu USA kodakondsus, seega ei saa teiste riikide kodanikud kandideerida.

Tuleb olla ülikooliharidusega, magistri- või doktorikraadiga, intelligentne, nutikas, julge, hea tervise juures ja sportlik.

Kandidaate otsitakse eelkõige pilootide, inseneride, erinevate elualade teadlaste ja arstide seast.

Kui esimesest sõelast on läbi pääsetud, siis tuleb pikaajaline treening, mille käigus valitakse välja vaid parimad.

NASA teatel on USAs üsna palju hea hariduse ja laia silmaringiga inimesi, kes soovivad Marsi uurimisele kaasa aidata ja tulevikus sellel planeedile inimasustuse luua.

«USA kosmoseuurimise programm on jõudnud uude ajastusse. Meie põhieesmärk on Marss, mis esitab suuri väljakutseid,» teatas Texases Houstonis asuva Johnsoni kosmosekeskuse programmijuht Brian Kelly.

NASA on seni koolitanud ja missioonidele saatnud 300 astronauti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles