Pildid: soomlased said üle 30 neid iseloomustava emotikoni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome välisministeerium andis välja ametlikud emotikonid, mis iseloomustavad soomlasi.

Rohkem kui 30  allalaetavat emotikoni näitavad, millised on soomlased «tegelikult», edastab BBC.

Esimesed neli kujutavad meest saunas, naist saunas ja Nokia 3310 telefoni, mis oli nutitelefonide eelsel ajastul paljude lemmik ning pearaputajat, mis viitab soomlaste hardroki ja hevimetali lembusele.

«Soomlasi iseloomustavad emotikonid loodi huumorist ja satiirist lähtudes. Loodan, et need ei räägi vaid soomlaste kiiksudest, vaid ka meie tugevusest,» lausus välisministeeriumi esindaja Petra Theman.

Soomlasi kujutavad emotikond tegi reklaamibüroo ja need pannakse ka interneti advendikalendrisse, mis avaldatakse 13 keeles, kaasa arvatud hiina, araabia ja hindi keeles.

Soome välisministeeriumi teatel on Soome maailmas esimene riik, kus on oma rahvusemotikonid.

Soome meediaväljaanded küsisid soomlastelt, kas neile  rahvusemotikonid meeldivad ning 75 protsendi arvates on need hästi õnnestunud.

Oli ka neid, kelle arvates on kriitika omal kohal. Ühe isiku arvates ei ole soomlased hardroki ja hevimetali fännid ning teise arvates on pikaajaline saunakultuur ka Soome lähiriikides.

«Levitame soomlaste koha stereotüüpe,» oli irooniline kommentaar.

Kuid pakuti välja ka uute emotikonide ideid alates lihtsast Soome lipust kuni viinapudelini, mis peaks viitama soomlaste alkoholilembusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles