Pildid: nemad jäävad alati nooreks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olga ja Juri Shein koos oma nelja lapsega olid need, kes kaotasid Egiptuse lennunõnnetuses elu.

Paar pani Sharm el-Sheikis puhates sotsiaalmeediasse oma lastest ja endast fotosid, millel on näha rõõmsaid vanemaid koos vallatute lastega, edastab CNN.

Ühel enne Egiptusest lahkumist tehtud fotol hoiab isa Juri kõige nooremat last süles ja juures on tekst «Varsti lendame tagasi koju».

See pere ei jõudnud koju, vaid kaotas koos paljude teistega elu kui lennuk Airbus A321 Siinai poolsaarel alla kukkus. Pardal olnud 224 inimest hukkusid.

Olga ja Juri Shein olid koos olnud kümme aastat, millest neli aastat olid nad abielus. Sharm el-Sheikis tähistasid nad pikaajalist kooselu.

Vene võimude sõnul oli reisijate nimekirjas näha paljusid, kellel oli sama perekonnanimi ehk tegemist oli perekondadega.

224 hukkunu seas oli 25 last, kellest osa ei olnud veel teismelised. Kõige noorem hukkunu oli kümnekuune Darina Gromova. Ta ema tegi enne Egiptusse lendu Peterburi Pulkovo lennujaamas fotosid, juures märkus «glavnõi passažir» ehk kõige tähtsam reisija.

See oli Darina esimene lennureis, mis samas jäi ka viimaseks.

Anton Bogdanov oli vaid paar päeva enne õnnetust saanud kümneaastaseks ja pere tähistas lapse sünnipäeva Egiptuses. See poiss jääb alati kümneaastaseks.

Lennufirma Kogalõmavia lennul olnutest 209 olid venelased, neli ukrainlased ja üks valgevenelane. Ülejäänud hukkunute rahvust ei ole avalikustatud.

Nii Venemaa kui välismeedia kirjutavad laste karmist saatusest. Lisaks hukkunud lastele jäid paljud lapsed orbudeks, kui nende vanemad hukkusid.

Üks neist lastest on Olesja Kosurukova, kelle ema Natalja Rostenko kaotas lennuõnnetuses elu. Tüdruk kirjutas sotsiaalmeedias, et ta ootab ema tagasi.

Kogalõmavia lennuk Airbus A321 alustas 31. oktoobri varahommikul lendu Egiptusest Sharm el-Sheikist Venemaale Peterburi, kuid juba 23 minutit pärast õhkutõusmist kukkus alla.

Peterburi lennujaama ja teistesse paikadesse on toodud hukkunute mälestuseks küünlaid, lilli, kirjutisi ja mänguasju.

Mälestamispaigas on ka fotosid neist, kes Venemaale eluga tagasi ei tulnud. Enamjaolt oli tegemist noorte inimestega, kes olid oma elutee alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles