Postrocki bänd El Ten Eleven esineb 13. novembril Rock Cafes

Elu24.ee peotoimkond
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El Tel Eleven
El Tel Eleven Foto: Promopilt / Rock Cafe

Reedel, 13. novembril esineb Tallinna kontsertklubis Rock Cafe instrumentaalse post-rocki duo El Ten Eleven Ameerika Ühendriikidest. Eestisse jõuab bänd oma tänavuse albumi «Fast Forward» maailmaturnee raames. Kontserdi erikülalisena astub üles instrumentaal-futuristlik trio Andy Hug.

Foto: Promopilt / Rock Cafe

2002. aastast San Diegos tegutsenud instrumentaalduo El Ten Eleven’i kõlapildis kohtuvad post-rock, inditroonika, tihedad rütmimustrid ja helged meloodiad. Nende hämmastavalt massiivse saundiga kontserte on muusikapress kirjeldanud kui «kahe superkangelase muusikalist topeltrünnakut», ometi on tegu äärmiselt ökonoomse kooslusega – bassist Kristian Dunn ei kannata fusionliku ülemängimise-tõve all, trummar Tim Fogarty akustilis-elektrooniline biit on võluvalt vaba ja mänguline ning postrokkimisele tüüpilist vali-vaikne vahelduvvoolu katkestavad saundimeistrid sulnite nostalgianootide ja süüdimatute popipuhangutega.

«Oleme küll instrumentaalbänd ja nii mõnigi võib meie muusikat pidada kole kunstipäraseks ja keeruliseks, aga õigupoolest püüame teha täitsa tavalisi salm-refrään-salm-refrään poplugusid,» ütleb Kristian Dunn.

Oma nime Lockheed L-1011 reisilennukilt napsanud El Ten Eleveni plaadistuskontol on tänaseks kuus täispikka albumit, EP ja remikside album, lisaks heliribad disainist ja tüpograafiast kõnelevaile dokfilmidele „Helvetica“, „Objectified“ ja „Urbanized“. Bändi tänavu ilmunud kuues täispikk stuudioalbum „Fast Forward“ sisaldab lisaks postrokilikule crescendo-core’ile ka Cure’i „Disintegration“-perioodi meenutavat eleegilist ilu ning New Orderi hümne “Age of Consent” ja “Ceremony” markeeriva pala „Peter and Jack“. 

Foto: Rock Cafe

El Ten Eleveni kontserdi erikülaliseks Rock Cafes on end instrumentaal-futuristlikuks melomaanitrioks nimetav Tallinna bänd Andy Hug. Sarnaselt uusi löögitehnikaid leiutanud Šveitsi karate ja kickboxi tšempionile püüab ka meie oma Andy Hug tutvustada klassikalises bändikoosluses – elektrikitarr, bass, trummid – peituvaid uusi võimalusi.

Uksed kontserdile avatakse reedel, 13. novembril kell 21:00. Piletid on müügil Piletilevis hinnaga 15€.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles