Saate «Eesti parim pagar» esimese hooaja võitis Krista, kuid rahvale pole see mokkamööda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate «Eesti parim pagar» võitis Krista
Saate «Eesti parim pagar» võitis Krista Foto: TV3

TV3 saate «Eesti parim pagar» esimese hooaja võitis Krista, kuid selgub, et televaatajatele pole see teps mitte mokkamööda.

Foto: TV3

Superfinaali jõudsid lasteaias abiõpetajana töötav Krista, Brüsselis tõlgina tegutsev Merle ja üliõpilane Liisa. Esikoha pärast konkureerisid lõpuks Krista ja Merle. 

Krista võitu suhtusid televaatajad suure pettumusega:

Hobikokk: Minu jaoks oli ka võitja Krista näol pettumuseks. Mitte miski läbi saadete ei ennustanud tema võitu. Olgem ausad – selliseid tooteid, nagu Krista käe all valmisid, suudab teha praktiliselt iga teine eestlane.

Ka minu mees lausus muiates, et saaks sellisel tasemel sefiiritordi valmistamisega hakkama, mida Krista eilses finaalsaates presenteeris.

Ilma naljata! Seal ei olnud ei loovust, erilisust ega head väljanägemist. Täiesti tavaline n-ö harju keskmine biskviit, mille vahele on pandud maasikaid ja peale sefiiri. Ja no andke andeks, see pisarakiskumise jutt sõbrannast, kes uskus temasse rohkem kui ta ise... palun... see oli ju nii läbinähtav, et kui oma oskustega hakkama ei saada, siis tuleb pisut taktikalisemad ja ebaausad võtted käiku lasta.

Ja eestlased läksidki tema pisarate peale liimile ja arvavadki, et sellepärast väärib Krista parima pagari tiitlit. Uskumatu?! Ei vääri!

Võitja pidanuks olema Merle või Liisa – nende töödes oli näha loomingulisust, pühendumust ja katsetamisjulgust!

A: Kohtunikud polnud tasemel ja neid oli vähe, et arvamus kogu Eesti eest peaks olema. Kohtunikud olid ainult enda reklaami eesmärgil väljas ja seisid selle eest, et keegi ei saaks tulla konkureerima turule. Teame ju väga täpselt, et need pagaritooted on hingehinnaga ja kahtlase väärtusega, mida müüb proua Kang.

Kui tuleb uus konkurent turule, siis ei saa ju nii head hinda enam oma saiakestelt ja ilus elu kukub äkki kokku suisa. Aga reklaami on vaja, et reklaami ohvreid rohkem meelitada oma pagariärisse.

Krista ei tule kindlasti oma tootega turule, ning kui tuleb siis keegi ei ostaks ju pagaritooteid, mis on tema teinud, näha oli, et terve pere toitub Krista toitudest ebatervislikult, kes ostab ebatervislikke toite ning temast pole konkurenti.

Huvitav, mis oli auhinnaks? Kas tõesti ainult Krista alandamine, saadetes üldkokkuvõttes võitis rohkem ju Merle, kuna kõik nägid saates Merle oskusi ning kindlat võitu.

T: Kuna mul on tunne, et paljud inimesed siin ei tea, kuidas tele-show'd käivad, siis seletan teile natuke. Selliste tele-show'de puhul ei tee peaaegu mitte kunagi otsust kohtunikud, vaid kanal, kes seda saadet müüb ehk antud juhul TV3.

Merle võis jätta, kommentaaridest juba lugedes, mitte kõige parema mulje ning juba selle tõttu välistati tema, Liisa oli armas ning tubli ning vist kellelgi otseselt kahju tast ei hakanud?

Krista - oli väga südamlik ning siiras, ja mis muu eestlastele meeldib kui mitte lihtsus. Seega, teile teadmiseks, otsust enamasti ei tee kohtunikud, vaid kanal, kes selle pealt teenib!

P: Ilmselgelt kohtunikud hoolitsesid selle eest, et neile turule konkurentsi ei tekiks ja selline ettevõtlik naine nagu Merle oleks Kangi äridele ohtlikuks muutunud.

Foto: TV3

Juulika: Ilmselt oli asi selles, et kellelegi ei meeldi targutamine. Merle targutas liialt ja peenutses liialt. Oleks ta targu suu kinni hoidnud ja vaikselt iga kord üllatust mänginud,  kui midagi välja tuli, siis oleks ka poolehoid talle kuulunud.

Merle aga läks võitma, teades, et ta ongi kõige parem. Ja muidugi ta oligi, aga see ei meeldi kellelegi, eriti meie edevatele kohtunikele, kes ma vaatasin, kasutasid iga juhust, et Merlet paika panna tema prantsuskeelsete väljendite pärast. Samasugune targutaja kukkus reeglite rikkumise pärast kohe algul saatest välja ka.

Seega olgem ausad, eestlane hoiab ikka keskpärasuse poole ja selleks on ainult üks põhjus - siis tundun ise parem. Kristale aga kiituseks - ta tõesti oli parim PAGAR. Merle oli parim kondiiter. Need kaks siiski erinevat ametit ja oskused samuti erinevad.

Marge: Angeelika vist tundis , et hakkab Merlele alla jääma - seepärast selline otsus! Viimases saates hakati siis jahuma mingitest külapoe võimalustest, see näitas, et tulemus oli juba ette ära otsustatud.

Minu meelest oli Merle klass omaette ja siis tulid ülejäänud, väga hariv oli tema toimetamist vaadata.

Foto: TV3

M: Loomulikult oli saate parim pagar Merle, aga oma Pariisi kondiitri koolitusega ei sobinud tema teiste võistlejatega kokku. Tema jaoks puudus igasugune konkurents. Tulevikus peaksid saate tegijad valima võrdväärsed osalejad, kas siis super-puper kondiitrid või siis harilikud kodused küpsetajad.

Mari: Ilmselgelt oli parim Merle! Tema valminud küpsetised olid tõelised meistriteosed ja motiveerisid oma kauni välimuse ning pühendumisega, millega neid tehti. Arvan, et tegelikult oli ka kohtunikel Merlelt palju õppida. Tänan, Merle!

Meeli: Milleks üldse võistlusi korraldada, kui võidab «harju keskmine»? Muidugi Krista oli väga tore inimene, aga kokandusblogisid jälgides on Eesti keskmine koduküpsetaja ikka veidi rohkem eksperimenteeriv ja põnevam.

Mul hakkas Liisast ja Merlest ikka väga kahju, kuigi nende jaoks see võit võib-olla ei olekski nii tähtis olnud - nad teavad, et on andekad ja jõuavad veel kaugele oma küpsetistega. Mõlemad võiks vanalinnas noobli kohviku avada. Edu kõigile!

Mida Sina asjast arvad, kas parim pagar võitis või oli kõik lihtsalt mäng teleekraanil?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles