Uus-Meremaal võideldaks kuritegevuse vastu Mozartiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaal võideldaks kuritegevuse vastu Mozartiga
Uus-Meremaal võideldaks kuritegevuse vastu Mozartiga Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa linnal on õnnestunud tänavakuritegevust vähendada sellega, et valjuhäälditest lastakse klassikalist, näiteks Wolfgang Amadeus Mozarti muusikat.

Christchurchis on antisotsiaalse käitumise juhtumid vähenenud alates möödunud aastast, kui linna suurima ostukeskuse küljes olevatest valjuhäälditest muusikat kostma hakkas, kirjutab stuff.co.nz.

Krimijuhtumite arv on kahanenud 77 juhtumilt vaid kahele juhtumile nädalas.

Varem tuli narkootikumide ja alkoholiga seotud juhtumeid nädalas ette 16, nüüd mitte ühtegi.

Poodide vargusjuhtumite arv on kahanenud 35 nullini.

Christchurchi kesklinna äritegevuse assotsiatsiooni tegevjuhi Paul Londsdale´i sõnul plaanisid nad alguses popmuusikat, näiteks Barry Manilowd lasta, kuid leidsid siis, et klassikaline muusika on rahustavam.

«Klassikaline muusika paitab kõrva. Me ei lase mingit niinimetatud tümpsu, kuna see võib ärritav olla. Mitmete teadusuuringutega on tõestatud, et klassikaline muusika rahustab ja vähendab agressiivset käitumist. Inimesed naudivad nüüd ostukeskuse juures istumist, kuna tunnevad end siin turvaliselt,» selgitas Londsdale.

Politsei esindaja Gordon Spite kinnitas, et klassikalise muusika piirkonnas on kuritegevus ja antisotsiaalne käitumine märkimisväärselt kahanenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles