Heavy metali bänd Iron Maiden esineb juunis Leedus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iron Maiden
Iron Maiden Foto: John McMurtrie

Järgmisel aastal on võimalik veeta jaaniõhtu teistmoodi kui tavaliselt, sest 23. juunil astub Kaunases, Žalgiris Arenal üles maailma üks tuntumaid heavy metal bände Iron Maiden. Piletid tulevad müügile 9. novembril, FBI kontsertklubi liikmetele toimub eelmüük alates 5. novembrist.

Iron Maiden andis septembri alguses üle viie aasta välja uue albumi nimega «The Book of Souls» ning suundub järgmisel aastal maailmaturneele. The Book of Souls Tour viib bändi kuuele kontinendile seitsmest – plaanis on kontserdid Austraalias, Aasias, Lõuna- ja Põhja-Ameerikas, Aafrikas ning Euroopas. Tuurigraafikus on üle 35 erineva riigi, sealhulgas astub Iron Maiden esimest korda üles Hiinas ja El Salvadoris. Kokku reisitakse hinnanguliselt üle 88 5000 kilomeetri.

Fännidele on kindlasti teada fakt, et bändi solist Bruce Dickinson on piloot ning lennutab bändi, meeskonna ja tehnika tihti ise kontsertpaikadesse. Nii ka tulevasel tuuril – Iron Maiden reisib Boeing 747-400 Jumbo Jet lennukiga, mida juhib Dickinson ise. Nelja mootoriga lennuk on kaks korda suurem ning kolm korda raskem kui Boeing 757, mida bänd on kasutanud eelnevatel tuuridel aastatel 2008, 2009 ja 2011.

1975. aastal tegutsemist alustanud bänd on välja andnud 38 albumit – neist 16 stuudioalbumit, 11 live-albumit, neli EP-d ning seitse kogumikku. Kokku on nad müünud üle 90 miljoni plaadi ning edu jätkab ka nende kaks kuud tagasi ilmunud album «The Book of Souls», mis on saanud palju positiivset vastukaja ning jõudis müügiedetabelite tippu lausa 24-s erinevas riigis.

Piletid Iron Maideni Žalgiris Arena kontserdile tulevad Piletilevisse müügile 9. novembril, FBI kontsertklubi liikmetele algab eelmüük juba 5. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles