Ärimees Jaanus Rahumägi nimetati Küprose aukonsuliks Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate «Su nägu kõlab tuttavalt» finaalsaatesse saabujad
Jaanus Rahumägi
Saate «Su nägu kõlab tuttavalt» finaalsaatesse saabujad Jaanus Rahumägi Foto: Viktor Burkivski

Turvaärimees ja endine Riigikogu liige Jaanus Rahumägi nimetati Küprose aukonsuliks Eestis.

Välisminister Marina Kaljurand allkirjastas kolmapäeval eksekvaaturi (konsuli tegutsemisloa), millega kinnitas Küprose president Nikos Anastasiades konsulipatendi Jaanus Rahumäe nimetamiseks Küprose aukonsuliks Eestis kuni 2020. aasta detsembrini.

Aukonsul Jaanus Rahumägi märkis, et näeb oma missioonina Eesti ja Küprose vaheliste ärisidemete arendamist. “Eesti ja Kürpose ettevõtjate vahel on häid koostöövõimalusi näiteks IT valdkonnas, kus Küprose pool on näidanud üles suurt huvi meie  e-teenuste kasutusele võtmise vastu. Esimesed kontaktid on juba toimunud ja lähiajal on lootus jõuda reaalsete koostöölepinguteni,” lausus Rahumägi.

Samuti tõi ta esile koostöövõimalusi merenduse valdkonnas, sest Küprosel asub Euroopa suurim laevaregister, kuhu on kantud mitmed Eesti alused.   

Foto: Erakogu.

Jaanus Rahumägi kohtus Küprose Vabariigi välisminister Ioannis Kasoulides’ega.

Jaanus Rahumägi on rahvusvahelisi turvateenuseid pakkuva ettevõtte ESC Global Security juht ja osanik. Aastatel 2003-2011 kuulus ta Eestis Riigikogu X ja XI kooseisu. Rahumägi on ka Eesti Karate Föderatsiooni president.  

Üle 1,1 miljoni elanikuga Küprose Vabariik on Malta ja Luksemburgi järel pindalalt kolmas väikseim Euroopa Liidu liikmeriik ja suuruselt kolmas saar Vahemeres. Küprose majanduse olulisemad valdkonnas on hulgi- ja jaekaubandus, kaubalaevandus ja turism. Küprose peamised ekspordipartnerid on Kreeka, Ühendkuningriik ja Iisrael. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles