Video: järjekordne leid Marsil on «karu»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunkaru
Pruunkaru Foto: SCANPIX

Anomaalsuste ja ufode fännid on Marsi fotosid uurides leidnud ebatavalisusi ning seekord jäi neile Punasel planeedil silma «karu».

Fännide teatel on fotol näha isegi olendi karvkatet ja tema varju, mis viitavad, et tegemist on elusa loomaga, edastab Daily Mail.

Marsi asjatundjate arvates on see järjekordne pareidooliajuhtum ja karu kuju moodustab sellise kujuga kivi.

Marsi «karust» teatas esimesena Youtube`i kasutaja Paranormal Crucible, kes teavitas sellest lehekülge UFOsightingsdaily.com.

«Karu» leiti USA kosmoseagentuuri NASA Curiosity kulguri tehtud fotol, millel on näha Gale´i kraater ning selles olevad erineva suuruse ja kujuga kivimid.

UFOsightingsdaily.com esindaja Scott Waringi sõnul avaldab NASA pildid mustvalgena põhjusel, et peita Marsil olevaid elusolendeid ja taimi, mis paistaksid värvipiltidelt silma.

Mitmed paranormaalsusleheküljed teatasid 2013. aasta novembris, et Marsilt paljastus fossiliseerunud iguaan ning lisaks sellele on nüüdseks leitud neid veel mitmeid.

Waringi teatel on ta erinevate fotode võrdluses näinud «kivi», mis on neljal fotol liikunud ja viiendal fotol kadunud.

Selle aasta mais aga teatasid Marsi teemadel blogijad, et Punaselt planeedilt paljastusid sisalik ja vähk.

Mõnda aega on internetis levinud teooriad, et NASA ja teised kosmoseagentuurid teevad juba ammu Marsil salakatseid loomade ja taimedega ning ka inimesed on tegelikult sellel planeedil käinud. Kisa-kära Marsi-lendude ümber on lihtsalt suitsukate.

Sond Curiosity jõudis Marsile 6. augustil 2012 ning on seni analüüsinud planeedi pinnast ja atmosfääri.

Paranormal Crucible arvab, et uue avastuse puhul ei pruugi olla tegemist «karuga», pigem «hübriidnärilisega», millele viitavat olendi kehakuju, kaasa arvatud saba.

«Gale´i kraatrist avastatud anomaalia on pigem mingi imetaja, võimalik et rohtlahaukur,» teatas Waring.

Ta plaanib selle pildi saata ka ÜROsse, et sealsed eksperdid uuriksid NASA tegevust Marsil ning et maailm saaks teada tõe.

Marsi uurijate arvates ei taha vandenõuteooriate pooldajad saada aru pareidooliast ehk nähakse  seda, mida näha tahetakse.

Skeptikute teatel on mitmed Marsi entusiastid avastanud Punasel planeedil ka inimesi, kaasa arvatud USA presidendi Barack Obama, kuid ka need juhtumid käivad pareidoolia alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles