Moegalerii: Riina Põldroosi kristall-kastepiiskades sillerdavad kleidid

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Embassy of Fashion moeshow - Tallinn Fashion Week 2010
Embassy of Fashion: Aldo Järvsoo, Riina Põldroos, Ketlin Bachmann-Põldroos, Natalja Lill, Ruta Tepp .
Embassy of Fashion moeshow - Tallinn Fashion Week 2010 Embassy of Fashion: Aldo Järvsoo, Riina Põldroos, Ketlin Bachmann-Põldroos, Natalja Lill, Ruta Tepp . Foto: Jelena Rudi

Aldo Järvsoo, Riina Põldroosi, Ketlin Bachmann-Põldroosi, Natalja Lille ja Ruta Tepi ühine ateljee näitas taas moodi – Tallinna Moenädala raames esitleti reede õhtul kinos Sõprus  Moesaatkonna suur viie-vaatuseline vaatemäng Lost couture.

See oli müstiline vaatemäng viies vaatuses, õhtu täis moodi, muusikat ja filmi, kui lavale tulid Riina Põldroosi öistes kristall-kastepiiskades sillerdavad kleidid.

Anne & Stiili moe- ja ilutoimetaja Ester Kannelmäe:

Riina Põldroos lennutas lavale liblikad ja kui need ära väsisid, siis järgnes taaskord müstiliste ulmenaiste paraad. Riinale omane voogav siid oli seekord käsitsi maalitud ning nii mõnigi kleit oli ka litrid ja kivikesed külge saanud. Sädelev mäng oli eriti põnev Riina retuusidel. Viimaste suunas saadeti ka publikust kirglikult kuumi pilke.

Mulle jäi aga silma beež sätendavate kivikeste kaetud kleit, mis meenutas mõnusalt Aldo Järvsoo mitmete, mitmete aastate tagust ufokleitide perioodi. Loomulikult ei süüdista ma Riinat kopeerimises. Viimane on lihtsalt tore tõestus sellest, kui läbipõimunud on Fashion Embassy sõpruskonna looming.

Ajakirja „Hooaeg“ peatoimetaja Lenno Vaitovski:

Avatarimaiguline kollektsioon koosnes voogavatest sinkjates toonides, vahel kõrgläikelisi, vahel matima meeleoluga esemetest. Kasutusel oli nii siidimaali võlumaailm kui ka Swarovsky kristallide sümmeetriline süsteem, mis laienes ka osade modellide nahale.
 

Embassy of Fashion on moekunsnike sõpruskond, mille juured ulatuvad õpiaega Eesti Kunstiakadeemias. Olles 10 aasta eest lõpetanud ülikooli asutasid nad ühise moeateljee. Aja jooksul on kolitud oma tegemistega lahku ja kokku tagasi, tehtud moodi erinevates koosseisudes, kuid päris lahti üksteisest pole saadud. Nüüd on niidid-nõelad taas ühte kappi pandud Embassy of Fashion nime all.

Vaata Riina Põldroosi muinasjutulist moekollektsiooni! Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles