Tapperis astub üles maailma üks edukaim gooti-metalbänd Moonspell

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonspell
Moonspell Foto: promo

Teisipäeval, 3. novembril esineb Tallinnas klubis Tapper maailma üks edukaimaid gooti-metalibände Moonspell. Eestit külastatakse «Road to Extinction Part II» tuuri raames. Koos Portugali suurima tipp-bändiga tulevad kaasa ka maailmakuulus Dagoba Prantsusmaalt ning ex-Iced Earthi trummari uus bänd Jaded Star Kreekast.

Moonspell alustas aastal 1989 «Morbid God» nime all, kuid muutis nime Moonspelliks 1992. Pärast minialbumi väljalaskmist löödi käed maineka Century Media plaadifirmaga ning salvestati 1995. aastal esimene kauamängiv «Wolfheart», mis pälvis kõrgendatud tähelepanu nii kriitikute kui kuulajate seas. Praeguseks on Moonspell välja andnud 10 stuudio-albumit, millest viimane pealkirjaga «Extinct» ilmus selle aasta märtsis.

Moonspell
Moonspell Foto: promo

Tulles riigist, kus metalmuusika traditsioonid ei ole just kõige silmapaistvamad, on Moonspell olnud Portugali kõige edukam metalartist läbi aegade. Moonspell on ainuke metalibänd, kes on kodumaal saavutanud esimese koha plaadimüügi edetabelites ansamblite kõrval nagu Metallica ja Iron Maiden. Samuti võitis bänd «MTV Europe Music Awards'il» kategoorias parim Portugali bänd.

Jaded
Jaded Foto: promo

Albumiga «Memorial» saavutas Moonspell kuldplaadi staatuse, müües Portugalis üle 10 000 koopia. Moonspell rõhub kodumaal rahvuslikkusele ning on laulnud ka Portugali keeles. See võib ka olla peamiseks põhjuseks, miks Moonspell kodumaal nii kuulus on. Lugu «Alma Mater» on kindlasti üks nende enim armastatud teos Portugali rahva südametes.

Dagoba
Dagoba Foto: promo

Piletid Moonspelli, Dagoba ja Jaded Stari kontserdile on müügis Piletilevis ja Statoili teenindusjaamades. Piiratud arv fännipileteid on saadaval klubis Tapper ning pubis Woodstock.

Üritus on vanusepiiranguta. Müügil on vaid 500 piletit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles