Video: Süüria poiss õppis 20 päevaga norra keelt rääkima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yaman Kafarnawi
Yaman Kafarnawi Foto: Youtube

Süüriast hiljuti Norrasse saabunud teismeline poiss õppis vaid 20 päevaga norra keelt rääkima.

Norra TV2 kanal näitas möödunud pühapäeval, kuidas varem norra keelt mitte osanud 14-aastane Yaman Kafarnawi vastab lihtsatele küsimustele, edastab The Local.

Poiss hääldab sõnu õigesti ja õige rõhuga, jäljendades väga hästi norra keele niiöelda «laulmist».

«Minu nimi on Yaman, olen 14-aastane ja saabusin Süüriast Aleppost. Norra keel on võrdlemisi kerge, kui osa minu jaoks mitmeid uusi tähti,» teatas noor süürlane norra keeles.

Poiss laulab ka käsi südamel esimese rea Norra hümnist.

Süüria poisile õpetas norra keelt põgenike abistamisega tegelev Fahad Abby, kelle arvates suudab hea keeletajuga poiss juba aasta lõpuks üsna hästi norra keelt rääkida.

«Poiss arvas, et ta õpib norra keelt rääkima kolme kuuga, kuid ma arvasin kohe, et temasugune saab keele mingil määral selgeks juba 1,5 kuuga. Yamanil on keelte peale kõrva, selles suhtes on ta eriline,» teatas abistaja.

Teismeline õpib lisaks rääkimisele ka norra keeles lugema ja kirjutama.

Kafarnawi reisis Süüriast Norrasse läbi Türgi, Kreeka, Makedoonia, Serbia, Ungari, Austria ja Saksamaa. Kokku kulus tal selleks 15 päeva.

Poiss elab Oslo põgenikekeskuses koos ema ja nelja-aastase vennaga. Isa saabus kolm kuud varem ja elab Olso lähedases Larvikis.

Yaman Kafarnawi sõnul tahab ta Norras hea hariduse saada ja arstiks õppida.

Sel aastal on saabunud  Lähis-Ida ja Aafrika kriisipiirkondadest Euroopasse umbes 700 000 migranti ja sõjapõgenikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles