Pildid: Tartu Uue Teatri värske etenduse «Baskin» tagasihoidlik esitluspidu

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval esietendus Tartu Uues Teatris «Baskin ehk Nalja põhivormid»

Foto: Gabriela Liivamägi

Laupäeval, 24. oktoobril esietendus Tartu Uues Teatris komöödia «Baskin ehk Nalja põhivormi». Tegemist on nii Uue Teatri kui lavastaja Ivar Põllu esimese komöödiaga, mis on lahendatud estraadivõtmes.

Foto: Gabriela Liivamägi

Vaatajate ees on kaks näitlejat – Katrin Pärn ja Janek Joost, kes mängivad lavastuses mõlemad Eino Baskinit ja kehastavad mitmekümneid teisi estraadiklassika kuldaja tegelasi. Lavastuse kostüümikunstnikuks on Kristiina Põllu.

Lavastus kajastab muuhulgas loomulikult ka nalja suurmeistri Eino Baskini eluloo pöördelisi sündmusi, kuid ennekõike on see siiski lugu koomikutest - nendest, kelle elu eesmärk on olla naljakas ja sellest, kui raske on nalja teha. Segatakse parimate kavatsustega kokku estraadinumbrid, prantsuse komöödia, muusikalise draama, nõukogude kino, meelejahutaja, vabaõhukomöödia, kuulsuste elulood, anekdoodid ja legendid ning tembitakse kõike kunstiliste liialdustega ja looritatakse ähmaste vihjetega.

Foto: Gabriela Liivamägi

Lavastaja Ivar Põllu sõnul tekkis idee Eino Baskinist lavastus teha juba enne tema lahkumist tänavu märtsis.

«Lavastust Einost tahtsime teha juba aastal 2013 ning alguses pidi see olema Katrin Pärna soololavastus, Katrin pidigi Baskinit mängima. Lavastus lükkus eri põhjustel edasi. Olin õnnelik, et saan ometi teha lavastuse elavast legendist, aga selle peale ei tulnud, et valmistumine on venitamine ja see ei too head. Mõned inimesed tunduvad lihtsalt igavesed.»

Foto: Gabriela Liivamägi

Etendused toimuvad oktoobris, novembris ja detsembris Tartu Uues Teatris ning jõuvad detsembri keskel ka Tallinnasse Kanuti Gildi SAALi.

Vaata pilte etenduse tagasihoidlikust järelpeost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles