Mupo juht Raik Saart: Pealinna ajakirjanik valetas soomlannade seksiseikluste kohta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: PÄÄSTEKESKUS, AVAMINE :TALLINN, EESTI, 27NOV06.
Päästekeskuse avamine Saku vallas. Pildil RAIK SAART
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: PÄÄSTEKESKUS, AVAMINE :TALLINN, EESTI, 27NOV06. Päästekeskuse avamine Saku vallas. Pildil RAIK SAART mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eelmisel nädalal ilmus ajalehes «Pealinn» artikkel, kus ajakirjanik tsiteeris väidetavalt mupo juhti Raik Saart, öeldes, et Soome naised käivad Tallinnas kodututega seksimas.

Mupo juht Raik Saart selgitas täna Delfile, et pidas küll konverentsil «Turvaline Tallinn» ettekande, milles oli muuhulgas juttu kodututest ja nendega seotud probleemidest, kuid linnameedia töötaja tõlgendus tema öeldust oli vale.

Pealinna toimetus kommenteeris olukorda järgmiselt:

Kuigi Pealinn tsiteeris vaid üht osa mupo juhi ettekandest, olid Raik Saarti sõnad Pealinna uudises korrektsed. Seda kinnitab ka Pealinna valduses olev Saarti ettekande salvestis.

Pealinn avaldas möödunud neljapäeval oma veebiväljaandes uudise selle kohta, et põhjanaabrite naised käivad sadamas D-terminali taga meie kodututega seksimas. Täna aga väitis Linnaleht, nagu oleks Pealinn mupo juhi Raik Saarti sõnu moonutanud ja kontekstist välja rebinud.

Pealinnas avaldatud info pärines munitsipaalpolitsei juhi Raik Saarti konverentsiettekandest ning oli tükike laiemast teemapüstitusest, mis käsitles sotsiaalseid hälbeid ühiskonnas, seal hulgas kodutust. Uudis jõudis kulutulena ka Soome meediasse. 

Kuigi Pealinn tsiteeris vaid üht osa Saarti ettekandest ning ei andnud kogupilti sellest, mida mupo juht rääkis, olid Raik Saarti sõnad uudises korrektsed. Pealinnal on ka olemas salvestis Raik Saarti ettekandest. Tähelepanu ettekande ühe, uudisväärtusliku, osa vastu oli igati loomulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles