Kiievi olümpiastaadionile tulevad eraldi istumiskohad tumedanahalistele jalkafännidele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi Dünamo ja Chelsea FC kohtumine Kiievi olümpiastaadionil
Kiievi Dünamo ja Chelsea FC kohtumine Kiievi olümpiastaadionil Foto: SCANPIX

Ukraina pealinna Kiievi olümpiastaadionil eraldatakse teatud kohad tumedanahalistele jalgpallifännidele, ennetamaks rassistlikke kokkupõrkeid.

Staadioni juhi Vladimir Splitšenko sõnul on tegemist hea plaaniga, kuna see aitab vägivalda ära hoida, kirjutab kommersant.ru.

«Idee anda tumedanahalistele oma kindlad istekohad on positiivne. Ennetame sellega rassilisi kokkupõrkeid,» teatas Splitšenko Ukraina riigitelevisooni kanalile 2+2.

Kiievi Dinamo sattus jalgpalliskandaali keskele, kui Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) esitas Dinamole rassismi süüdistuse. Juhtumi taga oli see, et Kiievi Dünamo ukrainlastest fännid peksid Meistrite liiga mängus Londoni Chelsea vastu 20. oktoobril läbi neli tumedanahalist jalgpallifänni.

Kiievi Dinamot ähvardab karistus, kuna rassism on rahvusvahelise jalgpalli üks kitsaskohti ja tegemist on sel aastal juba teise korraga, mil Kiievi Dünamo fännid muutusid rassistlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles