Video: millised näevad inimesed välja 1000 aasta pärast?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Youtube´is on video, milles selgitatakse, millised võivad inimesed välja näha 1000 aasta pärast.

Selleks ajaks on Maal kliima muutunud ning geneetilised mutatsioonid ja tehisintellekt on segunenud, muutes inimesi märgatavalt.

Video kohaselt on inimestel siis punast värvi silmad, kuna DNA on muutunud ja heledanahalistel praegusest tumedam nahk, kuna päikesekiirgus on kasvanud.

Tulevikuinimestel on veel naha alla nanorobotid, inimesed on pikemad ja kõhnemad, nutikamad ja tugevamad. Lisaks on inimestel siis tänu tehisintellekti lisamisele ja geneetika muutumisele ka supervõimeid.

Inimese muutumise video tegi Kanada teadusportaal AsapScience.

Video kohaselt on 1000 aasta pärast elavatel inimestel praegusest erinev füsioloogia ja psüühika, kuna koos on bioloogia ja tehnoloogia.

Tulevikus saadakse lapsi vastavates laborites. Toimub geneetiline muutmine, et saada teatud omadustega isendeid ning need inimesed on intelligentsed, atraktiivsed ja tugevad.

Samas hoiatati, et kuna inimesed muutuvad aina robotitega sarnasemaks, siis kätkeb see endas ohtu. Võivad levida uued haigused, mis hukutavad inimkonna.

Kliimasoojenemine muudab inimesed kõhnemaks ja pikemaks, kuna sellise kehaga on kuumuses lihtsam toime tulla.

USA teadlase Alan Kwani arvates on inimnäod 1000 aasta pärast praegustest nägudest väga erinevad.

Kwan tegi rea arvutipilte, millel on näha tulevikuinimesi, kes on geneetilise muutmise saadused. Kui nüüd ei ole inimese parem ja vasak näopool sümmeetrilised, siis tulevikus on nad seda.

Kwani sõnul mõjutab inimeste välimuse muutust ka see, et asutakse elama meie päikesesüsteemi teistele planeetidele, kus võib valgust olla vähem kui Maal.

Silmad muutuvad selle tõttu suuremaks, kuna on vaja näha hämaras ehk inimeste nägemine hakkab sarnanema loomade omaga. Inimeste silmadele võivad areneda kaitsemehhanismid ja kestad, mis kaitsevad kosmilise kiirguse eest.

Teadlase oletuse kohaselt võivad uuelaadsed inimesed ilmuda juba 2050. aastatel.

Maailma ajuinstituudi uurija Cadell Last selgitas, et inimkond on juba nüüd evolutsioonilise muutuse alguses.

Vähem kui nelja aastakümne pärast peaks inimesed elama kauem, saama lapsi ka vanas eas ja kasutama senisest rohkem tehnikat.

Lasti sõnul on see loogiline evolutsiooniline samm edasi.

«Kui tuleviku inimesed on 80- või 100-aastased, siis nad ei näe välja sellised nagu praegused samavanad inimesed. Inimesed näevad kauem noored välja ja elavad pooleldi virtuaalreaalsuses,» teatas Last.

Oletatakse, et inimeste keskmine vanus on siis 120 aastat.

Tulevikuinimesed on väga intelligentsed, selle tõttu vajavad nad rohkem energiat ja aega, et niiöelda täisvõimsusele jõuda. Selle tõttu lükkub lastesaamine edasi.

Lasti sõnul kaob aegade hämarusse vana ütlus «ela kiirelt ja sure noorelt», sest see asendub sellega, et inimesed elavad aeglaselt ja surevad väga vanalt.

Tulevikus peaks töötajal olema: suurem aju, mis töötab kiiresti, kõrva paigaldatud seade, mis vabastab käed nutitelefonist ja teistest tehnikavidinatest; punased silmad, mis aitavad elektroonikaga töötamisega paremini hakkama saada; keeleoskused, kuna globaliseerumise tõttu on inglise keele kõrvale tõusnud hiina, hindi, hispaania ja portugali keel; sõrmeotstest on puutetundlikud kiibid; genitaalid on väiksemad, kuna lapsi saadakse laborites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles