Noortebänd 2015 finalist Ol' Mill: meie lüürika räägib nii loodusest, elus, õhust kui ka armastusest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebänd 2015 eksperdivoor
Noortebänd 2015 eksperdivoor Foto: Rene Suurkaev

Noortebänd 2015 on täies hoos ja juba 24. oktoobril astuvad Kultuurikatlas üles võistluse finalistid. Üheks neist on ansambel Ol' Mill. Elu24 küsis bändilt 3 küsimust, et nendega lähemalt tuttavaks saada.

Kust olete saanud inspiratsiooni muusika loomiseks?

Meil polegi otsest inspiratsiooniallikat. Kui pilli mängides midagi pähe tuleb, siis arhiveeritakse see kohe. Ol' Milli muusikastiil on varieeruv, kuna see, mida kirjutame oleneb sellest, mis muusikat juhuslikult kuulame ja meie lüürika räägib nii loodusest, elus, õhust kui ka armastusest. 

Meie eripära ongi see, et meie kuulaja ei oska oodata, mida ta järgmisena kuulata saab. 

Kui palju külastate te ise erinevate ansamblite kontserte?

Kui keegi äge ja huvitav Eestisse satub, siis ikka peab minema. Viimane kontsert, mis mul (Artur Leppik) hinge läks, oli Gregory Porteri kontsert Jazzkaare raames. Ta suudab jutustada lugusid läbi muusika ja edastada tundeid, see on ka tänu Gregory'le meie eesmärgiks saanud.

Milline on kõige huvitavam juhtum, mis teiega kontserdi ajal juhtunud on?

Juhtunud on palju, aga on üks seik, mis on päris asjakohane ja millest räägiksin lähemalt. See juhtus 2 nädalat tagasi Noortebändi poolfinaalis, kui keset esimese loo mängimist kitarririhma lukk tuli ära ja kitarr peaaegu kukkus maha. Mina (Artur Leppik) ei tohtinud sellest lasta ennast segada ja pidin mängima oma soolo lõpuni kõvasti kitarri emmates ja ülejäänud bänd jäi professionaalseks ning mängis loo ilusti lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles