Pilk peale: Särav Liisa Tulvik & Psychonaut Society avaldas debüütvideo!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Tulvik & Psychonaut Society
Liisa Tulvik & Psychonaut Society Foto: Erakogu

Reedel Generaadio avapeol esmakontserti andev Liisa Tulvik & Psychonaut Society avaldas debüütvideo!

Värske, ent seda kiiremini menu koguv Tartu muusikakooslus Liisa Tulvik & Psychonaut Society on projekt, mis sündis väga paljude pisidetailide soodsal kokkulangemisel. Kui Liisa Tulvik poolteist aastat tagasi Tartus proovimise mõttes kitarri saatel tänaval laulma hakkas, ei osanud ta aimatagi, milleni see viia võib. «Muusika abil olen nüüdseks Euroopas näinud ja kogenud nii üht kui teist ja kirjutanud kõik selle luuletusteks ja lauludeks, millest igaüks elab vaikselt oma elu,» rääkis ka «Eesti otsib superstaari» saates osalenud Tulvik.

Nähes, et tema tegevus tänavamuusikuna toob inimestele rõõmu ja pälvib tähelepanu ning toetust, hakkasid ka unistused suuremaks paisuma. Avastades, et Liisa sünnipäev langeb tänavu 13-le ja reedele, otsustas ta seda tähistada oma bändi kontserdiga. Siit hakkas sõlm hargnema, sest bändiga kontserdi andmiseks peab kõigepealt ju bändi looma!

Foto: Erakogu

«Vaid 24 tundi hiljem oli panime nurgakivi ansamblile Psychonaut Society, kellega tulime esimest korda kokku 28. septembril,» rõõmustas Tulvik. Proovid läksid kohe suure hooga lahti ja kes teeb, sellele hakkavad uksed ühel hetkel ise avanema, kui tegevus on olnud piisavalt asjalik. Nii juhtuski, et bändi debüütkontsert toimub juba 23. oktoobril Generaadio hooaja avapeol Genialistide klubis.

Bändi nime kohta märgib Liisa, et definitsiooni järgi teevad psühhonaudid rännakuid iseenda sisse, et endast rohkem teada saada: «Soovime oma lauludega soodustada just seda, et inimesed vaataks rohkem endasse ja avastaks enda kohta asju, mida nad varem ei teadnud, ei osanud otsida või ei tahtnud näha.» Eeskujudest mainib ta Kasabiani, kelle tänavune Positivuse laiv andis neiule juurde indu ning veelgi suurema soovi hakata bändi tegema. Lauludes on tunda ka Death Cab For Cutie mõjutusi. «Inspiratsiooni lugude jaoks ammutame elust enesest,» ütles värskelt portaalis Elu24 kõneainet pakkunud Tulvik.

Bändis Psychonaut Society musitseerivad lisaks Liisale klahvimängija Jaanus Kure, kes osava pillikäsitsemise kõrval aitab ka muusikalise teooriaga. Samuti toetab oma tegevusega bändi Tõnu Ilves, kes ütleb enda kohta, et ta ei mängi trummi esimest aastat, Siim Arras, kes on sellest hetkest saati, kui basskitarri esimest korda kätte võttis, mänginud bändides ja Maik Aamer, kes ütleb, et on valgust otsiv Metalhead.

Ansambli esimest kontserti saab nautida juba sel reedel Tartus Genialistide Klubis: https://www.facebook.com/events/185053435162868/

Vaata loostöös Generaadioga valminud Liisa Tulvik & Psychonaut Society debüütvideot «Paranoia»!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles