Täna on lastele ja koertele ettelugemise päev!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing

Täna peetakse ettelugemispäeva, millega kutsutakse üles lastele raamatuid ette lugema. Esimest korda tähistavad seda pidulikult ka lugemiskoeratiimid, kes pühendavad oma aega ja entusiasmi lugema õppijate ja ettelugemist harjutavate inimeste toetamisele.

Sel puhul toimuvad erinevad lugemiskoertega tutvumised, neile ettelugemised ja mängimised Tallinnas, Tartus, Kuressaares, Rakveres ja Narvas.

Esimene lugemiskoer alustas Tallinnas 2013. a. oktoobris. Täna töötab Eestis kokku 23 lugemiskoeratiimi 15 raamatukogus, kooliraamatukogus või lugemisringis. 3 koeratiimi töötavad vene keelsete lugemaõppijatega, 2 tiimi aitavad vene keelt kõnelejatel harjutada eesti keeles ette lugemist.

Eesti lugemiskoerad jagunevad tõuti: 7 kuldset retriiverit, 5, labradoriretriiverit, 2 Alaska malamuuti, 2 basssetit, 2, samojeedikoera, 1 newfoundlandi, 1 Afganistani hurta, 1, saksa lambakoer, 1 siledakarvaline retriever, 1 segavereline. Neist 14 on esmased ja 9 isased koerad.

Kõik Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu lugemiskoerad on läbinud teraapiakoerte eksami ning omavad rahvusvahelist litsentsi.

Lugemiskoerte projekt on ka maailmas populaarne formaat, milles raamatukogus või sobivas ettevalmistatud keskkonnas ettelugemist harjutada soovija loeb 15 minuti jooksul raamatut koerale. Eesmärk on luua pingevaba keskkond ning pakkuda lugejale eduelamus või lugemisega seonduv hea emotsioon.

Ettelugemist viivad läbi väljaõppe saanud koer ning koerajuht ja raamatukogu töötaja. Tiime valib, koolitab ning igapäevast tööd koordineerib Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing.

Lisainfo: facebook.com/teraapiakoerteyhing?fref=ts

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles