Absolut moodi loovad ka Eesti disainerid

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Dolls Inspired by Absolut,
mille looja on Karolin
Kuusik
Tallinn Dolls Inspired by Absolut, mille looja on Karolin Kuusik Foto: Kalle Veesaar

Gucci, Versace ja Prada kõrval loovad Absolut moodi ka Eesti disainerid.

Esmakordselt Eesti kaasaegse moedisaini ajaloos teeb maailma üks tuntumaid alkoholibrände Absolut koostööd kodumaise rõivabrändiga Tallinn Dolls, mille tulemusena esitletakse Tallinn Fashion Week’i galal erikollektsiooni Tallinn Dolls Inspired by Absolut.

Laupäeval, 6. novembril Tallinn Fashion Week’i raames toimuval kodumaise rõivabrändi Tallinn Dolls sügiskollektsiooni esitlusel jõuab esmakordselt publiku ette eksklusiivne minikollektsioon Tallinn Dolls Inspired by Absolut, mille looja on Eesti popdisaini esileedi, Tallinn Dolls’i moelooja Karolin Kuusik.

Tegemist on Eesti moedisaini ajaloos  esmakordse koostööprojektiga, kus on käed löönud Eesti kuulus moekaubamärk Tallinn Dolls ja maailma üks suuremaid alkoholibrände Absolut, kes on pälvinud täiendavat tuntust just tiheda koostöö eest kunsti- ja moemaailmaga.
 

Tallinn Dolls Inspired by Absolut on värskeim loominguline ettevõtmine Absoluti pikas rahvusvaheliste koostööprojektide reas moemaailmaga.

Absoluti koostöö disaineritega sai alguse 1988. aastal, kui modell Rachel Williams kandis disainer David Cameron’i loodud hõbedast minikleiti, mis oli inspireeritud Absolut kaubamärgist ja disainist. Pärast seda on Absolut teinud koostööd mitmete nimekate rahvusvaheliste moeloojatega nagu Versace, Prada, Tom Ford, Gucci, Stella McCartney jne.
 

Karolin Kuusiku sõnul lähtus ta kollektsiooni loomisel tugevast disainist, mis oleks ühtviisi naiselik ja kaugele paistev, kuid samas mitte üledisainitud. «Põhiideena kasutasime diagonaalsuunalist graafilist sini-must-valget mustrit,» märkis Karolin Kuusik. «Kollektsiooni iseloomustab puhas ja selge stiil, mis on ka Absoluti disainile omane. Olen tulemusega väga rahul.»

Tallinn Dolls brändi juhi Mari Martini sõnul oli koostöö Absolutiga väga inspireeriv. «Selline usaldus Tallinn Dolls’i vastu oli meie jaoks väga oluline, sest Absolut on üks tugevaima disainitunnetusega brände maailmas,« ütles Mari Martin.

«Proovisime Absolut maailma tuua meile omast mängulisust ning lõpptulemuse üle võime uhked olla. Rahvusvaheliselt tunnustatud
disaineritele me alla ei jää.»

Iga Tallinn Dolls Inspired by Absolut kollektsiooni kostüümi juurde on Butterfly Lounge’i baarmenid Kristo Tomingas ja Heinar Õispuu loonud erilise kokteili, mida publik saab esmakordselt maitsta samuti Tallinn Fashion Week’I raames toimuval Tallinn Dolls Galal 6. novembril kinos Sõprus algusega kell 22.00.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles