Kitarrivirtuoos Joe Satriani esineb täna Rock Cafes, erikülaliseks bluusikitarrist Dan Patlansky

Elu24.ee peotoimkond
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitarrivirtuoos Joe Satriani
Kitarrivirtuoos Joe Satriani Foto: Rock Cafe

Maailma üks hinnatumaid kitarriste Joe Satriani esineb täna, 19. oktoobril esmakordselt Eestis. Legendaarne kuue-keele kuningas esitleb Tallinna kontsertklubis Rock Cafe oma tänavu suvel ilmunud sooloalbumit „Shockwave Supernova”. Kontserdi erikülaliseks on Lõuna-Aafrika päritolu bluusikitarrist ja laulja Dan Patlansky. Uksed kontserdile avatakse kell 20.00.

Täna õhtul esmakordselt Eestis Rock Cafe's üles astuv äärmiselt tehniline ja tehniliselt äärmuslik kitarrist Joe „Satch“ Satriani on korduvalt võitnud kõikvõimalikke rokikitarri-ajakirjade auhindu. Iroonilisel moel on ta aga oma 15 Grammy-nominatsiooniga teisel kohal maailmas, kui enim kordi seda ihaldatud tiitlit püüelnud ning sellest ilma jäänud muusik.

Satriani on mänginud soolokitarri nii Deep Purple´is kui Mick Jaggeri tuuribändis ning vedanud 2008. aastast supergruppi Chickenfoot, kuhu kuuluvad ka glam-metal staari Van Haleni liikmed Sammy Hagar ja Michael Anthony ning Red Hot Chili Peppers´i trummar Chad Smith.

Kitarriõpetajana on ta andnud rifi-koolitust teiste seas sellistele meestele nagu Steve Vai ja Metallica Kirk Hammett.  Tema kitarrimaagiast on ühel või teisel moel osa saanud nii šokirokkar Alice Cooper, naljahevi bänd Spinal Tap, progelegend Robert Fripp kui popitäht Nicki Minaj, kelle loos „Right Thru Me” kostab sämpel Satriani 1989. aasta hitist „Always with Me, Always with You”.

Sooloartistina on Joe Satriani välja andnud 15 albumit, sh mitmekordse plaatinanormi jagu müünud plaadi „Surfing With The Alien” ja klassika staatusesse tõusnud kauamängiva “The Extremist”. Tema viimane sooloalbum „Shockwave Supernova” ilmus käesoleva aasta juulis.

Albumi siduvaks narratiiviks on superstaarist kitarristi uuestisünd ebamaise ja ekstravertse alter ego Shockwave Supernova’na. Vaatamata ulmelisele kontseptsioonile iseloomustab seda plaati Satriani karjääri naturaalseim kõlapilt, mida kannavad haamerdavad rifid (“Crazy Joey”), funkiv rütm (“In My Pocket”), progebluusilik puude ("San Francisco Blue") ja suurejoonelised, laiekraan-fiilinguga kitarrisoolod.

Joe Satriani astub täna õhtul Rock Cafe´s üles koos saatebändiga koosseisus bassist Bryan Beller, trummar Marco Minneman ja klahvpillimängija Mike Keneally. Kontserdi erikülaliseks on üks viimaste aastate hinnatumaid bluusimuusikuid, Lõuna-Aafrika päritolu kitarrist ja laulja Dan Patlansky.

Uksed kontserdile avatakse kell 20:00, kontserdi algus kell 21:00.

Piletid üritusele on müügil Piletilevis kuni kl 18:00 hinnaga 39€ ja 49€ (VIP-pilet), kohapeal maksavad pääsmed vastavalt 40€ ja 50€

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles